Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Amning. Bloggeren Trine Maria Larsen, der er mor til Alfred på fem måneder, har taget initiativet til amme-demonstrationen på Rådhuspladsen i dag fra klokken 15 til 16.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bryster på Rådhuspladsen: Kvinder ammede for deres ret

Det er forkert at sammenligne lortebleer med ammende bryster, mener mødre på Rådhuspladsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hundredvis af bare bryster blev i dag fundet frem på Rådhuspladsen i København for at understrege, at det er helt naturligt at amme sit barn i offentlige rum.

Rådhuspladsen var fyldt op med barnevogne, babykyser, rugbrødsmadder og ammende bryster, da utallige kvinder demonstrerede for at vise deres utilfredshed med, hvad de ser som diskriminering af ammende kvinder.

Nybagte mødre havde travlt med at smøre pludrende babyer ind i solcreme, mens de livligt debatterede spædbørns behov for modermælk og intimiteten mellem mor og barn ved amning.

Trine Maria Larsen, der er initiativtageren bag demonstrationen, fik selv lille Alfred i januar. Hendes indignation over ikke at kunne amme, hvor hun vil, når det er nødvendigt, gav hende idéen til den fredelige demonstration.

»Vi er her for at vise, at vi synes, det er okay at amme i offentlige rum. Unge mødre skal ikke være bange for at blufærdighedskrænke nogen, hver gang de skal amme«, siger Trine Maria Larsen til politiken.dk.

Mødre skal ikke føle sig som gene
Efter et cafébesøg, hvor hende og hendes veninde ammede deres sultne babyer, mens et par par teenagepiger udtrykte deres væmmelse med »ad« og »klamt«, skrev Trine Maria Larsen på sin blog, Lortemor, om episoden.

Hun oplever, at folk sammenligner det at skifte en baby med amning, og det tager hun kraftigt afstand fra.

»Det er vigtigt, at folk der kommer forbi Rådhuspladsen i dag ser, at amning ikke er ulækkert«, siger hun.

Forældreorganisationen Forældre og Fødsel var også mødt op for at bakke op om budskabet. De delte brochurer ud de til fremmødte og oplyste om vigtigheden af amning.

»Vi synes, det er ærgerligt, hvis folk begynder at forbinde amning med noget negativt, når det er noget helt naturligt. Mødre skal ikke føle, de er til gene bare, fordi de ammer«, siger Caroline Schouboe, der er medlem af organisationen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden