Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard (arkiv)
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Statsejet. Christianias volde er ejet af staten, men Anna Mee Allerslev (R) foreslår, at kommunen køber området, så det kan blive forskønnet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Christianitter måber over borgmesterforslag

Anna Mee Allerslev foreslår, at kommunen køber »møgbeskidte« Christiania-volde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den radikale borgmester for beskæftigelse og integration i København, Anna Mee Allerslev (R), foreslår, at kommunen køber voldene ved Christiania, som en fremstrakt hånd for at hjælpe Christiania med at vedligeholde området, der fremstår møgbeskidt, til glæde for alle københavnere.

En stor del af Christianshavns Vold er i forvejen ejet af Københavns Kommune, men den del, der ligger ved Christiania-fristaden, ejer staten.

LÆS OGSÅ

Og det skal der ifølge den københavnske beskæftigelses- og integrationsborgmester laves om på.

»Christianias volde er en fantastisk oase i København, men sidst jeg gik en tur derude, var der møgbeskidt. Det skal vi finde en løsning på, og derfor vil jeg gerne have, at kommunen køber voldene, så vi tager ansvaret for, at området derude fungerer«, skriver Anna Mee Allerslev i en mail til Politiken.

I god dialog med fristaden
Politikerens forslag er en del af en større plan, som ifølge Anna Mee Allerslev skal »lovliggøre og forskønne« Christiania og åbne fristaden op, så den bliver noget for alle københavnere.

Anna Mee Allerslev fortæller, at hun har været i »god dialog« med fonden bag Christiania, 'Fonden Fristaden Christiania', om Christianias fremtid, og at hun i den forbindelse fik den opfattelse, at det var en hjælp, hvis København Kommune kunne købe området, der grænser op til voldene.

Men næstformand i fonden, Hulda Mader, siger, at hun aldrig har deltaget i møder i fondsbestyrelsen, hvor Anna Mee Allerslevs forslag har været nævnt.

Hulda Mader er overrasket over, at borgmesteren siger, hun har været i dialog med fonden, og næstformanden er bestemt ikke positivt stemt over for, at Københavns Kommune skulle købe vold-området på Christiania.

»Nej tak, det kan vi godt selv finde ud af at holde rent«, siger Hulda Mader.

Et tilskud i stedet
Selv synes næstformanden i Christiania-fonden ikke, at voldene er »møgbeskidte«.

»Men hvis man har fået det indtryk, så har man nok fået det ved at gå rundt ved de indre volde, og det er fordi, at 10 millioner turister om året altså sviner. Men vi prøver at følge med, så godt vi kan«, tilføjer hun.

Hun fortæller, at kommunen gerne må give et økonomisk tilskud til det budget, der er allerede er afsat af Christiania til at gøre rent i området, hvis Anna Mee Allerslev synes, der er så beskidt.

»Hvis de er så optagede af at hjælpe os med at gøre rent herude, så mener jeg da, at det er noget, de burde overveje«, fortæller Hulda Mader.

En fremstrakt hånd
Udmeldingen fra næstformanden i 'Fonden Fristaden Christiania' undrer Anna Mee Allerslev.

»Det var ellers mit klare indtryk, at fonden var meget optaget af, hvordan vi fik voldene til et mere attraktivt område. Og det undrer mig, hvis fonden aldrig har diskuteret mit forslag«, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmesteren, der tilføjer, at hun har været i kontakt med en repræsentant fra fonden for omkring et halvt års tid siden.

Anna Mee Allerslev var dengang af den opfattelse, at christianitterne selv ønskede at købe voldene, men at købet fra Københavns Kommunes side kunne være den næstbedste løsning, hvis der ikke blev fundet penge til det hos fristaden selv.

»Og efter jeg ikke har hørt noget, der tyder på, at der kommer en anden løsning på bordet, så var det ment som en fremstrakt hånd. Men hvis det bliver opfattet på en anden måde, så er det klart, at så har jeg ikke nogen interesse i at gå ned i den hvepserede«, forklarer Anna Mee Allerslev.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kan ikke bare give ekstra penge

Anna Mee Allerslev opfordrer nu til en dialog med fristaden om, hvordan man ellers kan vedligeholde Christiania og gøre det til en fristad, »hvor alle københavnere føler sig velkomne«.

»Hvis jeg har misforstået, hvad Christiania har brug for, så skal jeg ikke sparke nogen døre ind steder, hvor der ikke er brug for at sparke døre ind. Men jeg synes ikke, den nuværende situation derude i det grønne område på Christiania er tilfredsstillende«, siger Anna Mee Allerslev.

LÆS OGSÅ

Hun er åben over for nye modeller, men hun tilføjer, at kommunen ikke bare som udgangspunkt kan afsætte penge til Christiania, så de selv kan stå for at vedligeholde området ved voldene.

»Det er vigtigt også at få lavet nogle aftaler om, hvordan standarden skal være, og hvordan der skal åbnes op derude for resten af København«, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden