0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Borgmester vil garantere Café Pixies eksistens

Beboerne ved Bopa Plads vil have en garanti om fred på Bopa Plads.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

ÅNDEHUL. Torsdag blev opsigelserne af Pixie og de andre erhvervslejemål på Bopa Plads trukket tilbage efter kommunens trusler om en dagsinstitution på pladsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tirsdag bad Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), Københavns Ejendomme om at trække en opsigelse af caféen Pixie og andre erhvervslejemål på Østerbros Bopa Plads tilbage.

Det var under selv samme borgmesters forvaltning, at Café Pixie fik en opsigelse i første omgang.

Og det er ikke sikret, at Café Pixie og de andre lejemål ikke bliver opsagt igen. I princippet kan Kultur- og Fritidsforvaltningen sende en anden opsigelse ud til lejemålene efter kommunalvalget 19. november.

Det frygter kulturordfører Simon Strange (S). Hans forslag om fred på Bopa Plads er nu på dagsordenen til næste møde i Kultur- og Fritidsudvalget. Her vil udvalgets 11 medlemmer tage stilling til, om der skal være garanti for en længerevarende fredning af Bopa Plads, så »ingen løber fra deres løfter efter valget«, siger Simon Strange:

LÆS OGSÅ

»Jeg tog det her forslag op i det øjeblik, jeg hørte om sagen. Det er vildt, at der skal 14.000 mennesker til, før politikerne trækker opsigelserne tilbage. Og det her handler ikke bare om Bopa Plads, det handler om at sikre og værdsætte åndehullerne i byen«, siger han:

»Det skal der være en garanti for«, siger Simon Strange.

Konkret lyder hans forslag på, at Københavns Kommune skal tilbyde en længerevarende lejekontrakt på de lejemål på Bopa Plads, som er udsat for at blive opsagt til fordel for en dagsinstitution.

Under almindelige erhversvilkår ville en længerevarende periode strække sig over i fire til fem år, siger kulturordføreren.

Borgmester stemmer for
Kulltur- og fritidsborgmester i København, Pia Allerslev (V) vil stemme for Simon St