J.K. Rowling står selv for illustrationerne til den nye udgave af eventyrbogen ’The Tales of Beedle the Bard’. (arkivfoto).
Foto: SETH WENIG/AP

J.K. Rowling står selv for illustrationerne til den nye udgave af eventyrbogen ’The Tales of Beedle the Bard’. (arkivfoto).

Kultur

Ny bog til hungrende Potter-fans

En eventyrbog af J.K. Rowling, der egentlig kun fandtes i syv håndskrevne eksemplarer, bliver nu tilgængelig for alle Harry Potter-elskere.

Kultur

Til december vil verdens mange Harry Potter-fans igen kunne give sig hen til forfatteren J.K Rowlings magiske univers, når eventyrbogen ’The Tales of Beedle the Bard’ udkommer.

Det drejer sig om den eventyrsamling, som professor Dumbledore giver til Harry Potter og hans kumpaner i den syvende og sidste bog om troldmandslærlingen, ’Harry Potter og dødsregalierne’.

J.K. Rowling lavede i 2007 syv håndskrevne eksemplarer af eventyrbogen, som hun også selv illustrerede.

En slogt på auktion til millioner De seks forærede hun til folk, der havde hjulpet hende med bøgerne om Harry Potter.

Og den syvende blev i december solgt på auktion hos Sotheby’s i London til bogportalen Amazon for knap to millioner engelske pund.

»Der var en forståelig skuffelse blandt Harry Potter-fans, da kun ét eksemplar af bogen blev tilbudt offentligheden i fjor«, siger J.K. Rowling i en pressemeddelelse.

Tilgængeligt for alle fans
»Derfor er jeg glad for at kunne fortælle, at takket være Bloomsbury, Scholastic og Amazon, som købte den håndskrevne bog på auktionen, og med velsignelse fra de fantastiske mennesker, der ejer de andre seks originale bøger, vil ’The Tales of Beedle the Bard’ nu blive tilgængelig for alle Harry Potter-fans«.

J.K. Rowling fortæller også, at hun henter hjælp i Potter-universet til den nye udgave af eventyrbogen.

Bogens runer vil således være oversat af Hermione Granger, professor Dumbledore kommenterer de fem fortællinger, mens forfatteren selv står for illustrationerne.

Forudbestilles på nettet
En af historierne i bogen bliver fortalt i ’Harry Potter og dødsregalierne’, mens de fire øvrige endnu ikke er blevet fortalt til et bredt publikum.

Bogen udkommer 4. december både i en almindelig udgave og en mere luksuriøs samlerudgave. Bogen kan forudbestilles allerede nu på amazon.co.uk .

Indtægter til velgørenhed

Indtægterne fra bogsalget går til Rowlings egen velgørenhedsorganisation, Children’s High Level Group, der arbejder for at forbedre tilværelsen for børn, der bor på institution primært i Østeuropa.

De syv bøger om Harry Potter er solgt i mere end 400 millioner eksemplarer verden over og er oversat til 65 forskellige sprog. Til november kommer filmatiseringen af det sjette bind om troldmandslærlingen ’Harry Potter og halvblodsprinsen’ op i biograferne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden