Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Strid om Blekingegadebande-film optrappes

Forfatteren af Blekingegade-bøgerne kan ikke blande sig i Filminstituttets tildelinger af filmstøtte, mener instituttets jurister. Jo, mener Journalistforbundet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For læsere, der med interesse har fulgt Peter Øvig Knudsen-sagen om ophavsret og filmatisering af hans bestsellere om Blekingegadebanden, er der både godt og dårligt nyt:

Det gode er, at føljetonen fortsætter. Det dårlige er, at juraen efterhånden er ved at blive indviklet. I hvert fald omfatter sagens nyeste kapitel syv-otte siders juridisk kampsport, om end konklusionen er klar nok: Det Danske Filminstitut siger nej til Journalistforbundets og Øvig Knudsens krav om aktindsigt.

Lige så klart er det dog, at Journalistforbundet nægter at tage det nej for et nej. Forbundet agter at køre sagen videre – nu som en klagesag i Kulturministeriet.

Zentropa vil basere film på en anden bog
Sagen handler om filmrettighederne til Peter Øvig Knudsens storsælgende bøger om Blekingegadebanden. Efter nogle mislykkede forhandlinger mellem forfatteren og filmselskabet Zentropa om et tidligere fællesprojekt har Zentropa i stedet søgt filmstøtte til en film, baseret på en anden forfatters viden om de berømte, politisk motiverede røvere.

Det har fået Journalistforbundet og Peter Øvig Knudsen til at forlange aktindsigt i alle dokumenter, der har med instituttets støtte af Zentropa-filmen at gøre.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden