NYTÅRSHOP. Københavnere stod i kø på den sidste dag i 2012 for at hoppe en tur i havnen. For tredje år i træk inviterer vinterbadeklubben på Islands Brygge i morgen til en kold nytårsdukkert.
Foto: SIMON FALS (arkiv)

NYTÅRSHOP. Københavnere stod i kø på den sidste dag i 2012 for at hoppe en tur i havnen. For tredje år i træk inviterer vinterbadeklubben på Islands Brygge i morgen til en kold nytårsdukkert.

Kultur

Guide: Sådan skal du bruge de gyldne timer inden årsskiftet

Køl kroppen ned til nytåret i Havnebadet eller varm alkoånden op på toppen af Rundetårn.

Kultur

NYTÅRSBRUNCHEN. (Storartet brunch eller en simpel ostemad i København)Hvis du allerede er oppe, kan du nytårsbrunche den i Ungdomshuset med veganske pandekager og ovnkartofler fra 11-15 eller med 'Café Den Blå Hunds' cava-bobler til 25 kroner fra 10-14.

Du kan også nyde en bolle med ost og smør på Christiania i det lille bageri 'Sunshine Bakery' på Pusherstreet, der har så godt som altid åbent. Alternativ kan du finde en morgenmadsplatte i Torvehallerne fra kl. 10-15, der også omfatter mikroriteriet 'The Coffe Collective', som serverer en god kop kaffe.

Har du mere lyst til at smøre din morgenmad selv, kan du også pakke en madkurv med ternet dug, glas og champagne til en picnic i Dyrehaven eller i slotshaven ved Sophienholm Slot i Kgs. Lyngby.

LÆS OGSÅ

Med maven fuld er det nødvendigt at få lidt gang i systemet. Det kan du gøre i et fælleshop kl. 12.00 i Havnebadet på Islands Brygge.

NYTÅRSKULDEGYSET.
(Fælleshop kl. 12.00 i Havnebadet)
Du kan byde det nye år velkommen med gåsehud og vaske det gamle væk med et nytårsbad i Havnebadet på Islands Brygge. I et fælleshop kl. 12.00 kan du med andre friske københavnere hoppe ind i det nye år med et kuldechok, og derefter kan du nytårsbade fra kl. 12-14. Efter den iskolde dukkert kan du skylle havnebadet ned med en varm kartoffelporre-suppe til 35 kroner.

Læs mere om arrangementet på FB-siden her.

NYTÅRSKANALRUNDFART.
(Københavner-crawl til søs ved Gl. Strand eller Nyhavn)
Vil du gerne frabede dig at være våd nytårsdag, kan du også nyde København på vandoverfladen. Her kan du opleve byen, mens den stadig står intakt, inden fyrværkeriet futter af og stilletterne knækker. Læs mere her.

'Canal Tours' sejler fra Gammel Strand og Nyhavn og tager cirka en time og koster 75 kroner.

- Afgang Gl. Strand: 10, 11.15, 12.30, 13.50, 15.20

- Afgang Nyhavn: 10.15, 11.30, 12.50, 14.15, 15.45

NYTÅRSFORLYSTELSER.
(Forlystelser eller fyrværkeri i Tivoli)
Hvad end du har deltaget i fælleshop eller havnerundfart, kan du herefter nyde Tivolis have fra kl. 11.00 eller skyde det nye år ind mellem forlystelsernes blinkende lygter senere på aftenen.

For første gang i år holder Tivoli nemlig åbent nytårsdag- og aften fra kl. 11.00-00.30.

LÆS OGSÅ

Selve nytårsprogrammet begynder kl. 21.45. Her vil der blandt andet være nytårsfyrværkeri på Plænen.

Du kan læse mere om arrangementet og holde dig opdateret om, hvilke restauranter, der tilbyder en særlig nytårsmenu her.

NYTÅRSHØJDER.
(Champagne fra Rundetårn)
Du kan fragte en flaske bobler 18 meter op over København overflade og nyde himlen over Rundetårn, som først lukker kl. 15.00 i dag. Det koster 25 kroner for vokse og 5 kroner for børn.

Når du når toppen, kan du synge 'Vær velkommen Herrens År' over byens tage eller klinke glas med din vandrekammerat eller en fremmed.

NYTÅRSINDKØBENE.
(Butikkerne har særlige åbningstider nytårsdag)
Skal du gøre de sidste indkøb, inden du skal videre, skal du huske, at forretningerne i København kun må holde åbent til klokken 15 i dag.

LÆS OGSÅ

Når du har sat indkøbsposerne hjemme, kan du gøre dig klar til dronningens nytårstale. Den kan du se hjemme, men du kan også være, du skal se den ude i byen?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

NYTÅRSSPAOPHOLDET.
(Nytåret fra hotelhøjderne med kransekage og spa)
Du kan også vælge at se dronningens nytårstale, mens du vælter dig i et 'guldgourmet-ophold' på 'Bella Sky Comwell' i København, som er en dyr fornøjelse, men ikke desto mindre speciel.

Her kan du overvære nytårstalen kl. 18.00 over et glas velkomstbobler og nyde fyrværkeriet fra hotelhøjderne med champagne og kransekage kl. 00.00 i 'Skybar', hvorefter du kan vælte om i hotellets dobbeltsenge, når du er klar til at sove tømmermændene ud.

Der er spa entré på hotellet. Herligheden koster: 2.495 kroner per person. Læs mere her.

NYTÅRSFYRVÆRKERIET.
(Fyrværkeri fra bro og pladser)
Hvis du ikke befinder dig på et dyrt hotel, når klokken er ved at nærme sig 00.00, kan du søge forskellige steder hen for at fejre nytåret og se himlen i raketudbrud med resten af København.

LÆS OGSÅ

Nørrebro samles traditionen tro på Dronnings Louises Bro, hvor der er bar, musik og fyrværkeri.

København K samles på Rådhuspladsen, hvor Rådhusvagten endnu ikke kan oplyse om programmet for aftenen - men nytårsraketterne vil med garanti blive affyret, når den lange viser rammer 12.

Herudover kan du få dig en bajer på fristaden Christiania, hvor både Café Nemoland og værtshuset Woodstock holder åbent. Her kan du varme dine alkoånde op, inden aftenens raketter også her når himlen.

LÆS OGSÅ

Er du single, kan du deltage i RunningDinners.dk's nytårsfest, en kæmpe nytårsfest for singler, som foregår på hotel Radisson Blu Flakoner i København. Der er plads til 1000 singler, og du kan deltage i middagen, efter middagen eller efter kl. 00.00.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

NYTÅRSCRUISEN.

(Fyrværkeri til søs på Oslobåden) Du kan også nyde nytåret og fyrværkeriet fra vandet ombord på et flydende hotel.

Tag af sted på nytårscruise i dag kl. 12.00 og nyd et fuldt nytårsarrangement med 4-retters 'dinnerbuffet' og livemusik i Oslobådens natklub senere på aftenen. Når klokken slår 12 kan du træde op på dækket og se fyrværkeriet fra søsiden.

Uanset hvor meget, du bevæger dig rundt 'i byen' til båds i aften, kan du gå til køjs på fem minutter. Skibet lægger til kl. 11.00 nytårsmorgen, så det skulle være muligt at have tid til at sove branderten ud eller give sig i kast med den store morgenbuffet, der bliver serveret om bord. Læs mere her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce