Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Priset. Mikkel Vuorela blev ansat på Politikens kulturredaktion i 2011. Inden havde han været praktikant på avisen.
Foto: RUNE PEDERSEN (arkiv)

Priset. Mikkel Vuorela blev ansat på Politikens kulturredaktion i 2011. Inden havde han været praktikant på avisen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung kulturskribent vinder Politikens Hørup-pris

Mikkel Vuorela er dette års modtager af pris opkaldt efter Viggo Hørup.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Du må aldrig nogensinde indlede på vejret«, lyder et råd fra Politikens kulturjournalist Mikkel Vuorela.

Men det er unægteligt lidt svært, når Kongens Have midt i København strutter af solbadende mennesker og svævende frisbees på en torsdag eftermiddag, hvor temperaturen er på den pæne side af 25 grader.

I et hjørne af parken blev Politikens interne journalistpris, Hørup-prisen, i dag givet til 30-årige Mikkel Vuorela for sin fortællende journalistik til avisens kultursektion.

Han har gennem portrætter, reportager og ikke mindst fængende indledninger cementeret sit ry som »en fantastisk journalistisk fortæller«, lød begrundelsen i prisoverrækkelsen fra Politikens ansvarshavende chefredaktør Bo Lidegaard.

»Du kaster dig ind i fortællingen på en måde, som hverken bliver personlig eller privat, men som åbner en opdagelsesrejse for læseren. Det kendetegner din journalistik, at du tager læseren med til steder, hvor vi ellers ikke kommer«, sagde Bo Lidegaard.

Portrætter af Odense og Aalborg

Sidste sommer tog Mikkel Vuorela rundt i Danmark til byer med almene navne, for eksempel den midtjyske flække Mørke. Her udforskede han både begrebet mørke, samtidig med at han tegnede et portræt af provinsbyen.

Den 30-årige kulturskribent har tidligere også beskrevet, hvorfor ’der er gået Odense i den’ i sin barndomsby på Fyn, ligesom han i en større fortælling fik en række aalborgensiske rappere til at sætte ord på, hvordan byen efter deres mening er begyndt at »tage sig selv seriøst«.

Mikkel Vuorela, der tidligere har været nomineret til Kristian Dahls Mindelegat - også kaldet 'den lille Cavling'-pris - var i sin tid praktikant på Politiken og blev i 2011 ansat på kulturredaktionen.

»Vi skal glæde os over, at du kom til Politiken på et tidspunkt, hvor vi står midt i en kæmpe udvikling, og hvor du får lejlighed til at udfolde dig på alle platforme og i den nye journalistiske og mediemæssige virkelighed, som vi er på vej ind i. Du er platformsneutral«, sluttede Bo Lidegaard sin tale.

Den ros glæder især prisvinderen.

»Jeg er jo opdraget inde i den der internetvirkelighed og er sådan set ligeglad med, hvor tingene står, bare det kommer ud«, siger Mikkel Vuorela.

»Jeg forsøger at skrive nogle historier, som der ikke er nogen andre, der skriver. For eksempel da jeg gjorde byerne til karakterer. Det fandt jeg på, fordi jeg synes, det er sjovt«.

Må man egentlig slutte med at beskrive vejret i fortællende journalistik?

»Det må man vel godt. Men jeg synes, det er bedre at slutte med noget, som man kan huske«.

Hvad skal jeg så slutte med?

»Måske noget med… Hm… Du kan jo slutte med, at stemningen var helt kanon!«.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden