Clement Kjersgaard afviser at have nedlagt veto mod en planlagt bog om 'Clement Direkte'.
Foto: Jesper Stormly Hansen

Clement Kjersgaard afviser at have nedlagt veto mod en planlagt bog om 'Clement Direkte'.

Kultur

Clement Kjersgaard afviser veto mod bog

En bog om talkshowet ’Clement Direkte’ er blevet droppet - ifølge forfatteren, fordi Clement har nedlagt veto. Det afviser studieværten.

Kultur

Danmarks Radios forlag har besluttet alligevel ikke at udgive en planlagt bog om Clement Kjersgaard og hans talkshow ’Clement Direkte’, der skulle være udkommet i efteråret.

Ifølge bogens forfatter, journalist Silke Bock, er det Clement Kjersgaard selv, der har nedlagt veto mod bogens udgivelse. Men det afviser tv-værten.

»Det kan jeg slet ikke. Det er forlaget, der afgør, om bogen skal udgives. Forlaget har vedtaget, at den ikke skal udgives, fordi det ikke er den bog, vi troede, det var. Problemet er ikke, at bogen er kontroversiel. Problemet er, at den ikke er kontroversiel nok. Der er ikke noget i bogen, der ikke må komme frem. Så problemet er heller ikke det, der er i teksten, men det, der ikke er i teksten. Det er simpelt hen nogle andre ting, vi gerne vil have frem«, siger han.

Og understreger, at det ikke er, fordi han føler sig gået for nær.

»Hvis det i virkeligheden handlede om, at jeg var ømskindet, så ville jeg være brændt op for længe siden. Det er slet ikke det, det handler om«, siger han.

»Bogen er ikke kontroversiel nok« Allerede et par måneder inde i forløbet afleverede Silke Bock et par kapitler af bogen til forlaget og fik med egne ord ikke andet at vide, end at det var »godt og velskrevet«. Sådan lød forlagets melding også, da resten af manuskriptet blev afleveret.

Men ifølge Clement Kjersgaard, er det bare ikke det rigtige, der står i den.

»Det sjove og det centrale er, hvad tankerne bag programmet er, og hvad DR’s og mit formål var med udsendelserne. Der har været uenigheder og konflikter om programmet, men de problemer, bogen beskriver, er ikke dem, vi synes, er de mest interessante. Vi har ikke været specifikke nok i, hvad vi forventede. Når man laver en officiel bag om programmet-bog og udgiver den på DR’s forlag, vil vi gerne have, at teksten repræsenterer det, der er foregået. Vi synes, programmet er en begivenhed. Noget nyt og genrebrydende. Når det ikke er det, bogen fokuserer på, er det i høj grad vores egen skyld. Vi har ikke været klare nok på, hvad det var for en bog, vi ville lave«, siger han.

Forlaget har standset udgivelsen

På DR’s forlag bekræfter redaktionschef Heidi Bruun, at det er forlaget, der har truffet beslutningen om at stoppe udgivelsen.

»Det er der ikke noget kontroversielt eller odiøst i. Vi synes bare ikke, at bogen egner sig til udgivelse i den form, den foreligger i nu. Og så har jeg ikke flere kommentarer til det«, siger hun.

Det kommer bag på bogens forfatter Silke Bock.

»Det er ikke den melding, jeg har fået fra forlaget. Jeg fik at vide, at det var en god bog, og at den var velskrevet. Som jeg har forstået det, var der ikke nogen problemer, før Clement kom ind over«, siger hun.

Lige nu overvejer forlaget og Clement Kjersgaard, om værten selv skal skrive en tekst til de mange fotos fra arbejdet med udsendelserne, som også er planlagt til at være en del af bogen. Clement Kjersgaard forhandler i øjeblikket med DR om et nyt program, der i givet fald kommer på skærmen til efteråret.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce