Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Foto: Affotograferin

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rusland forbyder Holocaust-tegneserie

'Maus' fjernet fra boghandlere og internet op til 70-året for sejr over nazityskland

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Russiske boghandlere og internetsider rapporteres at være i færd med at fjerne tegneserien 'Maus' fra deres hylder angiveligt for op til fejringen af 70-året for sejren over Nazityskland 9. maj at leve op til ny lovgivning fra december, som forbyder såkaldt »Nazi propaganda«.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge The Guardian.

Art Spiegelmans prisvindende tegneserie fra 1992 er alt andet end propaganda for nazismen og handler tvært imod om forbrydelserne i kz-lejrene, men bærer på forsiden et hagekors. Den har solgt godt, siden den i 2013 udkom på russisk, skriver nyhedsbureauet AFP, men større boghandlere har fjernet dem fra hylderne, fortæller chefredaktør for forlaget Corpus, Varvara Gornostayeva til bureauet.

»Det er en af de største antifascistiske bøger med et dybt og hjerteskærende budskab«, siger forlæggeren. I 'Maus' fortæller Spiegelman om sin fars oplevelser under Holocaust som polsk jøde, der senere flyttede til USA og bruger i minimalistisk stil mus som jøder og katte som nazister.

Tre af Moskvas største boghandlere afviser overfor AFP, at de indtil for få dage siden skal have solgt tegneserien, selv om bogen i følge bureauet optræder i deres kataloger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden