Rehab. Gitte Nielsen drak sin sidste halve flaske vodka 9. juli 2007, hvorefter hun i to omgange kom på afvænning, først privat og siden i et realityshow på amerikansk tv. Foto: Peter Hove Olesen
Foto: Foto: Peter Hove Olesen

Rehab. Gitte Nielsen drak sin sidste halve flaske vodka 9. juli 2007, hvorefter hun i to omgange kom på afvænning, først privat og siden i et realityshow på amerikansk tv. Foto: Peter Hove Olesen

Kultur

Interview Gitte Nielsen, 2610 Rødovre

Hun blev mobbet som barn, vandt Rocky og berømmelsen. Og så har hun været alkoholiker. Gitte Nielsen.

Kultur

For 30 år siden forlod hun Rødovre og rejste ud i verden som Gitte Nielsen. Undervejs blev hun til Brigitte, der lød lidt mere af Hollywood, og siden giftede hun sig til efternavnet Stallone. 46 år gammel har hun lagt både Brigitte og Stallone af sig. Og i den forløbne uge var hun på visit i Danmark for at relancere Gitte Nielsen fra Rødovre.

I slutningen af 9. klasse på Statens Pædagogiske Forsøgscenter var Gitte Nielsen endelig sluppet af med det nakketræk, hun havde båret døgnet rundt for at rette smilet til.

16 år gammel havde hun også langt om længe tillagt sig kvindelige former på den krop, der hidtil havde været for lang og for tynd til at passe ned i andet end farmoderens hjemmesyede rustfarvede fløjlsbukser. Og til skolens afslutningsfest gik hun på scenen som en lang, bleg udgave af Tina Turner og sang 'Proud Mary' for fuld tryk.

»Jeg nød det«, sukker hun.

Nede blandt publikum stod hendes forældre, der fra første parket havde iagttaget, hvordan deres datter havde kæmpet sig gennem flere års mobning, fordi hun skilte sig ud med sit konservative ydre, sin højde og sin manglende evne til at gøre sig gældende i den lokale folkeskoles sociale hierarki.

Lige indtil hun i 8. klasse sammen med »47 andre nørdede teenagere fra Rødovre Kommune« blev flyttet til Statens Pædagogiske Forsøgscenter, hvor hun fik både veninder, bryster og en kæreste.

»Gitte, du bliver aldrig bibliotekar«, sagde hendes mor, da hun trådte ned fra scenen den aften. »Du kommer til at stå på scenen resten af dit liv«.

Du har kun et liv

Og Gitte Nielsen kom faktisk aldrig ned fra den offentlige scene igen, siden hun som 17-årig blev supermodel i Milano og New York.

Fire år senere fik hun hovedrollen i filmatiseringen af Marvels 'Red Sonia', hvor filmselskabet udstyrede hende med fornavnet Brigitte, der lød lidt mere Hollywood. 22 år gammel kunne hun kalde sig mrs. Stallone, og efter skilsmissen fra Sylvester ernærede hun sig blandt andet som skuespillerinde og tv-vært i Italien og USA.

Men Gitte Nielsen er ikke bare skuespiller, tv-stjerne og tidligere model. Hun har også levet sit privatliv i fuld offentlighed og dermed gjort sit liv til en del af sit værk. I de senere år er hun blevet henholdsvis skilt, ædru, plastikopereret og fedtsuget for åben skærm i realityshow i USA, Italien og Tyskland.

Som 46-årig er det stadig en del af hendes job at gå en anelse i knæ verden over for at lade sig forevige på billeder sammen med almindeligheder og celebrities.

For halvanden uge siden landede hun i Københavns Lufthavn for at gøre sig synlig i de danske medier i forbindelse med lanceringen af selvbiografien 'Du har kun ét liv'. Og med et ønske om at give sit fædreland et mere nuanceret billede af, hvem der bor under den korte, lyse frisure, der har været hendes signatur de seneste 30 år.

Herhjemme har Gitte Nielsen altid været et trælår til den gode smag. Men er alligevel svær at komme uden om i en andedam, hvor hjemvendte svaner af enhver art nu engang påkalder sig en vis opmærksomhed.

Så der har ikke været meget tid til bare at være Gitte Nielsen i den forløbne uge. Alle vil gerne have en luns af det grænseoverskridende 80'er-ikon, og med sin mand og sin agent i hælene har hun besøgt både morgen- og aftenprogrammer på tv, signeret bøger og givet interview til stort set alle danske medier.

Rundtur i barndommens land

Det er et forbløffende sødt og vindende væsen, der møder op til sildetallerken og cola light på Admiral Hotel dagen efter ankomsten. Håndtrykket er let, og 30 års smøger er tilsyneladende prellet af på stemmen, som er blød og mørk.

Der er ikke mange Hollywood-manerer at spore hos damen, der i flere årtier er blevet fragtet verden rundt i limousiner og blitzlys. Heller ikke da hun næste morgen har sneget sig ud fra suiten og står og fryser og ryger i smug bag hotellet.

Eller da hun en times tid senere får en kniv at røre rundt med i kaffen i DR Byen, mens hun venter på at blive interviewet i et morgenprogram på P3.

Lørdag over middag møder hun som aftalt op foran hotellet i solide snøresko og cowboybukser, hvor en limousine med chauffør holder og venter. Det er hendes eget forslag, at vi skal forlade den suite, hvor hun de seneste dage har givet interview, og køre op til nogle bekendte på et hestestutteri i Nordsjælland, hvor vi skal møde hendes agent.

Her kan vi tage billeder udendørs, og måske kan hendes mand komme ud at ride. Men først skal vi en tur omkring Rødovre, så hun kan vise sin mand sit barndomshjem, hvis jeg altså ikke har noget imod det.

På det 25 år gamle visitkort fra Elite Models er Gitte Nielsens højde angivet til 179 centimeter. Op gennem sine 20’ere voksede hun yderligere 4 centimeter og en skostørrelse. Eller som hun siger: »Jeg har røget og drukket hele mit liv, og alligevel er jeg bare blevet ved med at vokse«.

Jeg har røget og drukket hele mit liv, og alligevel er jeg bare blevet ved med at vokseSiden 9. juli 2007 har hun lagt yderligere nogle meter til sin selvrespekt. Den dag drak Gitte Nielsen sin sidste halve flaske vodka, inden hun i to omgange tog på afvænning – først privat og siden på tv. I mange år var hun så fuld, at hun hverken var i stand til at passe på sig selv eller sine børn.

En tilstand, der blandt andet bragte hende ud i det, hun kalder »et kujonagtigt og sørgeligt selvmordsforsøg«, og ind i de amerikanske stuer i et realityshow, hvor hun bogstavelig talt faldt ned af stolen af druk for åben skærm.

»Han var jo Sylvester Stallone«

»Mit liv har været sjovt i mange år, men det har fandeme også været hårdt. Ikke bare for mig selv, men også for min familie. Men man kan ikke blive ved med at sige undskyld. Man kan lære af det og så komme videre. Jeg er ikke Brigitte Stallone, jeg er Gitte Nielsen fra Rødovre. Det er det, jeg er ved at finde igen, efter at have tabt det i så mange år«, som hun siger.

Gitte Nielsen er ikke et menneske, der spilder livet med tusindvis af selvbebrejdelser eller sætter sig ned og analyserer sig sønder og sammen for at finde ud af, hvad der egentlig skete. Hun fortæller mere, som hun lever – forlæns og med lange skridt. Og fikspunkterne i historien om hendes liv er først og fremmest de mænd, hun har delt det med undervejs.

Barndomshjemmet på Røngård Allé i Rødovre har hun ikke besøgt, siden hun lagde vejen forbi i selskab med Sylvester Stallone som 22-årig. Blandt andet fordi Rambo ikke helt fangede, hvordan man kunne bo i sådan et lille hus. Og derfor installerede sine nye svigerforældre i en villa på Strandvejen – som han dog solgte igen i forbindelse med skilsmissen godt to år senere.

»De skulle aldrig være flyttet. Huset var alt for stort til de to, og min far var syg. Men det hele gik ... du ved ... man føler, at det skal man bare sige ja til. Han var jo Sylvester Stallone. Men det passede bare ikke til familien Nielsen overhovedet«.

Undervejs i bilen viser hun bowlingbilleder fra torsdag aften, hvor hun for første gang i tre år mødtes med sin ældste søn, den 26-årige Julian, som hun fik som 20-årig med musikeren Kasper Winding.

Familieidyllen brast, da hun få måneder efter fødslen fik hovedrollen i Marvel Comics 'Red Sonia' – og i nogle måneder også i medspilleren Arnold Schwarzeneggers kærlighedsliv. Men torsdag aften var en god aften.

Og fredag mødtes de igen og tog til afterparty med deltagerne i 'Vild med dans'. En fest fuld af »søde, flotte piger på 22 år«, fortæller Gitte Nielsen.

»Og der stod jeg med Julian, som er 26, og min mand, som er 31. Og følte mig virkelig som den gamle i familien. Jeg har aldrig haft problemer med at blive ældre, men jeg tænker selvfølgelig over det indimellem nu, fordi min mand er så meget yngre«.

Festen fredag aften bød også på et tilbud om at deltage i næste omgang af 'Vild med dans'. Hun har lovet at tænke over det, men:

»Dans skal være elegant. Og det er det jo ikke, hvis jeg er en halv meter højere end min dansepartner. Eller hvis de skal have to mand på opgaven for at kaste rundt med mig«, siger hun og griner.

’Kojak’ og lørdagsslik

Gitte Nielsens oldeforældre på moderens side var »store, høje polakker«, der cyklede fra Polen til Danmark og slog sig ned ved Damhussøen. Faderens familie holdt derimod en noget lavere gennemsnitshøjde. Farmoderen var slagter og målte 153 cm, mens farfaderen kun lige akkurat ragede halvanden meter op over søbredden og arbejdede som jockey.

»Min far havde ingen huller i tænderne, før han fyldte 22 år. Han var ingeniør og fik et ur af dronningen, fordi han færdiggjorde studiet på rekordtid«, fortæller hun, mens bilen glider ud af København.

Og så var han skrap. Hverken Gitte eller hendes lillebror måtte have venner med hjem, der blev spist præcis klokken 18, og når måltidet var overstået, var resten af aftenen voksentid, mens børnene blev sendt på deres værelser. Undtagen om lørdagen, hvor der var både slik og 'Kojak' i tv.

»Han var meget gammeldags ligesom min farmor. Men den stakkels mand havde fået lussinger og torskelevertran, indtil han fyldte 18 år, så han har jo lært det på den måde. Han slog ikke, men hvis min lillebror, Jan, og jeg var rigtig irriterende, kunne han tage os om skulderen, prikke os med knoerne i brystbenet og sige: »Nu er det nok!«. Det var så ydmygende, og så gjorde det så ondt dér i brystbenet, fordi jeg var så tynd«, siger hun og griner.

En sjælden gang kom han ud i haven om sommeren og spillede badminton med hende og lillebroderen, Jan.

»Det var det bedste i verden. Så stod man der og talte 120 ... 121 ... 122, når den røg over nettet«.

For høj, for forkert og lidt for dygtig

Efter en lille utilsigtet omvej nærmer vi os målet, mens kommunikationen foregår på skiftevis dansk, italiensk og amerikansk, alt efter hvor mange der skal lytte med til samtalen. Og indimellem også en skønsom blanding af det hele.

Busstoppestedet ligger der stadig. Ligesom Statens Pædagogiske Forsøgscenter, hvor Gitte Nielsen spenderede de sidste to år af sin skoletid sammen med blandt andre Thomas Blachman.

»This is my school, this is it«, udbryder hun henrykt, stiger ud af bilen sammen med sin mand og lader sig fotografere foran de triste lave bygninger.

Fem minutter senere ruller bilen op ad Røngård Allé. Det grå dobbelthus står der endnu. Ligesom det hegn af træ, som Gitte og hendes far byggede rundt om grunden, da hun var 13 år. Hun piler op og ned ad havegangen, kigger ind i haven og tager opstilling foran hegnet, mens hendes mand fotograferer.

»It’s a nice garden, isn't it«, siger hun og slår ud med hånden mod barndommens firkant af græs.

Vi skal også forbi bageren, hvor Gitte arbejdede, og hvor hun, som hun siger til sin mand, »sold so many snegle og rugbrød«. Men på hjørnet, hvor bageren plejede at ligge, er Frisør Chip & Chap nu flyttet ind.

»Om lidt passerer vi de værste år i mit liv«, siger hun. De foregik på Islev Skole, som ingen har lyst til at stige ud og fotografere, så vi kører bare videre.

Sine første skoleår spenderede Gitte Nielsen på Rødovre Skole. Men da familien flyttede, skiftede hun til en ny klasse på Islev Skole. Og i de næste mange år blev hun mobbet, fordi hun var for høj, for tynd, forkert og også lidt for dygtig.

Flov over sin krop

»Jeg kan huske den første dag, jeg kom ind i klassen, og de var ved at krepere af grin over mig alle sammen. Jeg var højere end lærerne, lignede en dreng og fik alverdens bøjler på tænderne. Og uanset hvad der skulle ske i skolen, var jeg aldrig med til det«.

Jeg kan huske den første dag, jeg kom ind i klassen, og de var ved at krepere af grin over mig alle sammen. Jeg var højere end lærerne, lignede en dreng og fik alverdens bøjler på tænderne.Gitte Nielsen skulle blive 16 år, før hendes krop endelig begyndte at få kvindelige former. Det var ikke kun et problem i skolen, men også i fritiden, hvor hun var konkurrencesvømmer og var nødt til at smide tøjet, når hun skulle klæde om i svømmehallen.

»Jeg tog altid håndklædet omkring mig og gik kun i sauna, hvis der ikke sad nogen af de andre derinde. Jeg turde ikke være nøgen sammen med dem, fordi jeg ikke havde fået bryster eller noget. De andre fik, da de var 12-13 år, og det er altså mange år at gå, uden at der sker noget«.

Når hun ikke svømmede, var hun på rideskolen eller forsvandt ind i de stakkevis af bøger, moderen slæbte med hjem fra biblioteket. Og sådan gik tiden, indtil hun i 8. klasse begyndte på Statens Pædagogiske Forsøgscenter og fik både en veninde og en kæreste.

Olivia Newton John på handelsskole

Gitte Nielsen havde for længst lært at leve med et selvbillede som en mager, duknakket giraf, da hun som 16-årig blev spottet af en talentspejder fra Copenhagen Models på Gråbrødre Torv, hvor hun sad og delte en øl med veninden Susanne. To uger senere fik hun sit første job for Alt for Damerne.

»Det var nok der, jeg begyndte at opdage, at der måske var mere mellem himmel og jord end Islev og Rødovre. Indtil da havde jeg ikke rigtig nogen drømme om fremtiden. Andet end måske at få en hest«.

Gitte Nielsen havde fine karakterer, og forældrene ville gerne have, at hun skulle studere. Men hun holdt kun i to dage i sin nye klasse på handelsskolen, hvor hun i sine nystrøgne skjorter fra Daells Varehus følte sig »som Olivia Newton John i 'Saturday Night Fever'«.

Så da de ringede fra Copenhagen Models og gerne ville sende hende til Hamburg og siden til Paris, slog hun til med sine forældres accept.

Vi svinger op foran den hvide gård i Nordsjælland, hilser på stutteriets ejer og agenten, inden Gitte Nielsen endnu mere begejstret hilser på husets to hunde Body og Babe. På rundturen i staldene stopper vi ved et par piger i ridetøj, og stutteriets ejer præsenterer den høje, lyshårede gæst som Gitte Stallone.

Det er åbenbart mere kompliceret end som så at blive Gitte Nielsen igen.

Det viser sig, at Gitte Nielsens mand alligevel ikke kan komme ud at ride, og i stedet vil han og agenten Peter Bennett køre ud og finde noget frokost. I mellemtiden har vi slået os ned i værtens køkken med kaffe.

»Skrub nu af, så vi kan få en smøg«, mumler Gitte Nielsen og kigger gennem vinduet ud på parkeringspladsen, hvor de to mænd er i gang med at studere en hestetransport.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Blond ved en fejltagelse

Det gik fint i Hamburg i nogle måneder, men da modelbureauet mente, at Gitte Nielsen var klar til Paris, var Paris ikke rigtig klar til hende. »Next«, blev der sagt, hver eneste gang hun mødte op som kandidat til et modeljob.

Til sidst ringede bureauet i Paris til chefen for Elite Models i New York, John Casablanca, som fløj til Europa og sendte Gitte Nielsen til frisøren. Permanenten gik galt, og alt håret fulgte med, da de trak sølvpapiret ud af håret på hende. Og sådan fik hun ved en fejltagelse det korte lyshårede look, der har fulgt hende i 30 år.

Dernæst tog John Casablanca hende med til Milano og præsenterede hende for alle i branchen i den mere progressive italienske modeverden, inden han lejede et hotelværelse til dem og lå klar i badekarret, da hun trådte ind ad døren.

»Jeg var 17 år og havde kun haft én kæreste på det tidspunkt. Jeg kan huske, at jeg syntes, han var så meget ældre end mig. Jeg burde have sagt: »Hvad bilder du dig ind?«. Men det gør man ikke, når man er 17. Så bagefter tog jeg bare et bad og tænkte ikke mere over det. Det er ikke noget, der har forfulgt mig«.

Kort efter begyndte en tilværelse som en af verdens højest betalte supermodeller med base i Milano. Gitte Nielsen fløj verden rundt i private jetfly og lavede billeder for blandt andre Luciano Soprani, Giorgio Armani og Gianni Versace.

Tre år senere havde hun fået nok af modelverdenen, rejste hjem til Danmark, mødte musikeren Kasper Winding på Café Victor, blev gift og mor til sønnen Julian som 20-årig. Han var bare tre måneder gammel, da telefonen ringede.

Produceren af Hollywood-filmen 'Red Sonia' havde set billeder af hende og ville gerne caste hende til hovedrollen. Gitte Nielsen fløj til casting i Rom og blev hyret til filmen, hvor hun skulle spille over for Arnold Schwarzenegger.

»Og det viste sig at blive slutningen på mig og Kasper. Jeg havde nogle fantastiske måneder med Arnold, inden han rejste hjem, og så rejste jeg til København og blev skilt«.

Fik besøg af Rocky Balboa

Gitte Nielsen skulle på tremåneders pr-tur til USA, så Kasper Winding fik forældremyndigheden over Julian, der ifølge Gitte Nielsen boede hos hendes forældre 90 procent af tiden de næste fem år.

»Jeg havde på fornemmelsen, at jeg aldrig ville vende tilbage og bo i Danmark, og så blev det sådan. Der har nok været tidspunkter, hvor det ville have været bedre, hvis jeg havde været tættere på eller boet der, men sådan var det bare ikke«.

Det må have været en svær beslutning?

»Det var det også. Men jeg havde det sådan, at hvis han var sammen med min mor, så var det okay. Vi er meget tætte i dag, men vi har også altid kommunikeret meget. Og han har været hos mig i længere perioder i USA, indtil han begyndte i skole«.

Hun rejser sig.

»Skal vi tage en smøg mere, inden de kommer tilbage?«.

Politikens fotograf ankommer i sin lille hvide BMW, mens vi står og ryger ude på gårdspladsen.

»Det er da en lækker lille bil, du har, af en dansker at være«, siger hun. Og tilføjer med et smil: »Nu har du vel Joan Collins-lyset med til mrs. Nielsen«.

Under pr-turen til New York fik Gitte Nielsen opsnappet, at 1980'ernes store stjerne Sylvester Stallone var i byen, og på hvilket hotel han boede. Allerede som 13-årig havde hun forelsket sig i ham, da hun så ham i filmen om den fallerede bokser Rocky Balboa.

Så hun skrev et brev til ham, vedlagde sit visitkort fra modelbureauet med billeder og mål og fik det bragt ud med bud. Halvanden time senere ringede telefonen på hendes hotelværelse. Det var Sylvester Stallone, som foreslog, at han kom forbi en halv time senere.

Hun beholdt joggingtøjet på, ringede til roomservice og bestilte en flaske rødvin og en ostebakke, hældte halvdelen af vinen ud, brækkede lidt af osten og placerede sig i sofaen med resten. Og der blev hun siddende og bad sin assistent åbne, når det bankede på.

»Jeg tænkte, at han var så lille, og jeg var så høj, og jeg ville helst ikke åbne døren som sådan en kæmpeviking og gøre ham bange«.

Stallone dukkede op, blev hængende og sludrede en times tid, gav hende sine telefonnumre og bad hende ringe, hvis hun kom til Los Angeles.

Ring igen i morgen, mr. Stallone

Tilbage i Danmark ringede Gitte Nielsen til Playboy og spurgte, om de havde lyst til at lave nogle billeder med hende. Betingelsen var, at det skulle foregå i LA, at hun havde limousineservice under opholdet og kom til at bo på Beverly Hills Hotel.

»Så fløj jeg til LA, ringede til Sylvesters kontor og sagde, at jeg var i byen – og samme aften inviterede han mig ud«.

De sås næsten hver aften den næste uge, og så fløj Gitte Nielsen hjem til Rødovre. Da telefonen om aftenen ringede fra LA, meddelte hendes far Sylvester Stallone, at han ikke skulle ringe efter klokken 22 om aftenen, og lagde røret på.

»Jeg kunne have taget en kniv og stukket mit eget hjerte ud. Men han ringede heldigvis igen dagen efter og inviterede mig over i sit beachhouse i Malibu«.

Gitte Nielsen fløj til LA med halsbetændelse og spenderede weekenden i mr. Stallones hus på stranden. Seks måneder senere blev de gift ved et kæmpebryllup med 300 gæster. Gitte Nielsen kendte fem af dem, herunder sine forældre og sin lillebror.

Hvorfor hun et par år senere en aften i 1987 forlod ham og villaen på Pacific Palisades, kan vi ikke tale om. Hun har skrevet under på ikke at afsløre kompromitterende detaljer fra deres ægteskab, men:

»Vi var aldrig alene. Han var altid omgivet af bodyguards, advokater og rådgivere. Også når vi var på ferie. Og det gad jeg ikke. Jeg var ung og ville havde det sjovt. Så jeg gik fra ham. Selv om mine veninder sagde: »Jamen, du kan da bare blive der og nyde det for helvede«. Men jeg er ikke til salg«.

Hun indlogerede sig på et hotel og ringede til sin mand og sagde, at hun ikke kom tilbage.

»Du kommer aldrig til at arbejde i denne by igen«, lød svaret.

Italiensk starquality

Og umiddelbart så det også sådan ud. Hendes agent ville ikke længere arbejde med hende, og byens instruktører og producere holdt op med at tage telefonen, når hun ringede.

I nogle måneder festede hun på Hollywoods natklubber med blandt andre Jack Nicholson, George Michael og Michael Jackson, inden hun tog til Italien og blev vært i et tv-show.

Siden flyttede hun til Arizona med den amerikanske fodboldspiller Mark Gastineau. Som dog havde et stort forbrug af steroider og »blev mere og mere mærkelig og voldelig, som tiden gik«.

»Da jeg var otte måneder henne i min graviditet, gav han mig en knytnæve i maven. Så da Killian var seks uger gammel pakkede jeg mine ting og kørte til Los Angeles«.

Da jeg var otte måneder henne i min graviditet, gav han mig en knytnæve i maven. Så da Killian var seks uger gammel pakkede jeg mine ting og kørte til Los AngelesHer var karantænen åbenbart udstået, så hun arbejdede i LA et par år, havde en one night stand med Sean Penn og blev vært på et stort underholdningsshow i Italien, inden hun ved en fest ved Comosøen i Italien mødte den schweiziske racerkører Raoul Meyer.

De blev gift og slog sig ned i et hus ved Luganosøen i Schweiz og fik sønnerne Douglas og Raoulino sammen.

»Og så besluttede jeg, at uanset hvad, så var det ham, jeg skulle blive gammel sammen med. Jeg havde været i så mange forhold og ville bare gerne have en kernefamilie. Han arbejdede ikke, men dyrkede bare sin sport, som kostede mange penge, så jeg knoklede og knoklede. Raoul blev min manager, styrede alle mine forretningsaftaler og vores økonomi. Men det var mig, der tjente pengene, og han blev mere og mere led og voldsom over for mig«.

Blev skilt på åben skærm

I løbet af nogle år gik hun fra et glas vin til maden til en flaske Jack Daniels om dagen. Efter eget udsagn for at holde til at rejse rundt og leve af at være Brigitte Nielsen og til at fortsætte et kuldsejlet forhold.

»Jeg følte mig totalt brugt og ødelagt. Orkede ikke mere at gå til arrangementer på børnenes skole, men sad bare i sofaen og var deprimeret og træt og fuld. Jeg tror, det var kulminationen på alle de års nedværdigelse, der var begyndt i skolegården og fortsat gennem de forhold, jeg havde haft til dominerende og voldelige mænd. Jeg hadede mig selv for min svaghed, men orkede ikke at gøre noget ved det«.

En eftermiddag sank hun sammen på de rå skiferklinker i sit luksusbadeværelse ved Luganosøen proppet med sprut og piller. Selvmordsforsøget lykkes ikke, så efter en tur på hospitalet kom Gitte Nielsen hjem og drak videre.

Indtil der en dag blev ringet fra en italiensk tv-station, der spurgte, om hun ville medvirke i et realityshow, der skulle optages over 70 dage i Mexico. Hun underskrev kontrakten og tog af sted.

»Jeg nåede til finalen, og i det sidste show havde man mulighed for at snakke live med familien derhjemme. Det kan godt være, at det er forfærdeligt og pinligt, men jeg meddelte Raoul for åben skærm, at vores ægteskab var forbi. Det blev selvfølgelig en kæmpe skandale, men for mig var det en ny begyndelse«.

Skilsmissen blev en af de hårde af slagsen. Og midt i det hele blev Gitte Nielsens yngste søn, Raoulino, syg med en hjernesvulst.

»Det er et af de tungeste kors, jeg fortsat slæber rundt på fra den periode. Raoul og jeg lå i bitter skilsmisse, hvor han forsøgte at sætte børnene op mod mig. Typisk for misbrugere havde jeg nok i mig selv og mine egne problemer. Alkoholen forvrængede min virkelighedssans, og jeg kunne ikke overskue at tage kampen op med Raoul for at få adgang til min søn. Så jeg besøgte ham ikke en eneste gang i de måneder, han kæmpede for sit liv på hospitalet. Raoulino og jeg har det godt med hinanden i dag, men det svigt kommer jeg til at leve med til den dag, jeg dør«.

Indbegrebet af reality-tv

10 dage efter hjemkomsten fra Mexico, for seks år siden, mødte hun sin nuværende mand, Mattia Dessi, på en restaurant. Hun var 40. Og han var 25.

»Det var overhovedet ikke tidspunktet til at indlede et forhold, men vi har været sammen lige siden«, som hun siger.

Efter nogen tid efterlod hun børnene i Italien og flyttede til USA sammen med Mattia Dessi, medvirkede i endnu et realityprogram og var så fuld, at hun faldt ned af stolen for åben skærm.

Til sidst havde hendes mand fået nok. Han ville forlade hende, hvis ikke hun søgte hjælp. 14 dage klarede hun på en afvænningsklinik, inden hun blev lukket ud og arbejdede videre. Så ringede telefonen igen. Med et tilbud om at blive afvænnet for åben skærm i realityprogrammet 'Celebrity Rehab'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg sagde ja tak. På det tidspunkt havde jeg været beruset i så mange tv-show, så jeg tænkte, at jeg også godt kunne stille op på tv og vise mig som en person, der prøvede at få det bedre og være et eksempel på, at det er bedre ikke at ende som mig«.

Siden har Gitte Nielsen ikke drukket. Og da de ringede fra Tyskland og spurgte, om hun ville gennemgå plastikoperationer og fedtsugning for åben skærm i et nyt show, sagde hun ja tak igen.

»Jeg tror ikke, at noget andet menneske har gennemgået så stor en transformation både fysisk og psykisk for rullende tv-kameraer. På mange måder er jeg blevet indbegrebet af reality-tv, fordi store dele af de ændringer, der skete med mig, foregik i fuld offentlighed. For mange lyder det som en skræmmende tanke, men for mig var det sundt og motiverende. Det første show gav mig modet til at forlade Raoul, det næste gjorde mig ædru, og det tredje gav mig et udseende, jeg er glad for«.

Mrs. Nielsen bag kameraet

Det er blevet sent på eftermiddagen, og det er tid til at vende tilbage til København.

»Det er en mærkelig ting«, siger hun, da vi igen sidder på bagsædet i bilen.

»For jeg har fandeme også været glad for mange ting i mit liv. Men at køre det på den måde og blive i sådan et dårligt forhold i så mange år ... det er det eneste, jeg virkelig fortryder. At jeg brugte de bedste år af mit liv på det. Og lod alkoholen ødelægge mig selv og alt omkring mig«.

I dag bor Gitte Nielsen med sin mand og deres to hunde i Los Angeles. Hendes tre yngste sønner bor i Italien og den ældste i Danmark.

»Jeg er glad for, at jeg flyttede til LA, selv om det er langt væk fra børnene. Det var umuligt at blive i Italien og synd for børnene, fordi Raoul og jeg lå i åben krig. Jeg besøger dem, så tit jeg kan, og de elsker at være hos os i LA«.

Mørket er faldet på, da limousinen igen nærmer sig hotellet. Gitte Nielsen skjuler et gab med hånden og strækker sig en anelse. I morgen skal hun til Fyn og spise flæskesteg hos sin mor, som hun ikke har set i tre år.

Og når hun om nogle dage vender tilbage til Los Angeles, skal hun arbejde videre med to nye tv-shows, som hun selv har været med til at udvikle.

»Jeg kunne godt fortsætte de næste fem år med at lave realityshow, men jeg ved ikke, om jeg orker det. Og intellektuelt keder det mig lidt. Jeg vil gerne være mere og mere bag kameraet. Hvis det ikke kommer til at fungere, så vil jeg nok trække mig meget mere tilbage og måske åbne en lille restaurant. Jeg elsker at lave mad – hvis du kommer til Los Angeles, I will cook up a storm«, siger hun.

Hvad tror du, der var sket, hvis du ikke var blevet opdaget den dag på Gråbrødre Torv?

»Det har jeg tit tænkt på. Jeg ville nok være blevet i Danmark. Og måske være gået i min mors fodspor og være blevet bibliotekar«.

Hun sidder lidt og kigger ud gennem bilruden.

»Nej, ved du hvad«, siger hun så.

»Jeg tror faktisk, jeg ville have ejet en bagerbutik. Der dufter så dejligt i en bagerbutik klokken 7 om morgenen«.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden