1967. Paul, George, Ringo og John holder pause backstage under forberedelserne til verdenspremieren på deres dengang nye sang 'All you need is love'
Foto: AP/AP

1967. Paul, George, Ringo og John holder pause backstage under forberedelserne til verdenspremieren på deres dengang nye sang 'All you need is love'

Kultur

Endelig! Et minut efter midnat bliver det jul for Beatles- og streamingfans

Musikken fra verdens mest elskede band kan endelig streames.

Kultur

The Beatles har været lidt yesterday, når det kommer til streamingtjenester.

Men nu er verdens vel nok mest kendte band klar til for alvor at gå online. Det kommer til at ske et minut efter midnat natten til juleaftensdag - lokal tid i alle tidszoner. Her bliver 'Yesterday' og 223 andre sange fra det imponerende bagkatalog gjort tilgængelig på hele ni streamingtjenester på én gang. Se hvilke i boksen til højre.

Hidtil har Beatles været et af de mest populære bands i verden, der ikke har været at finde på de større streamingtjenester.

»Når det kommer til det digitale marked, er Beatles kommet lidt sent til festen. De kom på iTunes i 2010, hvilket var cirka fem år efter, at tjenesten begyndte at vinde indpas«, siger Chris Cooke, der er medstifter af CMU, et nyhedssite om musikindustrien, til BBC.

Han havde forventet, at Beatles ville lave en ekslusiv aftale med én af tjenesterne.

»Men i stedet ser det ud til, at de vil være så godt som alle steder fra dag 1«, siger han til BBC.

Længe efter de fire fyre fra Liverpool gik hver til sit i 1970, er de blevet ved at udgive sange og opsamlingsplader. Eksempelvis kom pladen '1' med gruppens hitsingler på gaden i 2000, og blev dette efterår genudgivet i en ny og udvidet version. Og det er netop på grund af de mange post-Beatlestiden-udgivelser, at det først er nu, hvor 2015 lakker mod 2016, at bandets musik kommer bredt ud online.

»Deres udgivere ville ikke gøre noget for at skade det potentielle salg af genudgivelser og gamle albums. Det er et meget lukrativt bagkatalog«, siger Mark Mulligan fra medieselskabet Midia til BBC.

thebeatles.com kan man følge med i, hvor stor en del af jordkloden, der, efterhånden som klokken passerer midnat i de forskellige tidszoner, har adgang til alle hitsne fra The Fab Four.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce