Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

1967. Paul, George, Ringo og John holder pause backstage under forberedelserne til verdenspremieren på deres dengang nye sang 'All you need is love'
Foto: AP/AP

1967. Paul, George, Ringo og John holder pause backstage under forberedelserne til verdenspremieren på deres dengang nye sang 'All you need is love'

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endelig! Et minut efter midnat bliver det jul for Beatles- og streamingfans

Musikken fra verdens mest elskede band kan endelig streames.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

The Beatles har været lidt yesterday, når det kommer til streamingtjenester.

Men nu er verdens vel nok mest kendte band klar til for alvor at gå online. Det kommer til at ske et minut efter midnat natten til juleaftensdag - lokal tid i alle tidszoner. Her bliver 'Yesterday' og 223 andre sange fra det imponerende bagkatalog gjort tilgængelig på hele ni streamingtjenester på én gang. Se hvilke i boksen til højre.

Hidtil har Beatles været et af de mest populære bands i verden, der ikke har været at finde på de større streamingtjenester.

»Når det kommer til det digitale marked, er Beatles kommet lidt sent til festen. De kom på iTunes i 2010, hvilket var cirka fem år efter, at tjenesten begyndte at vinde indpas«, siger Chris Cooke, der er medstifter af CMU, et nyhedssite om musikindustrien, til BBC.

Han havde forventet, at Beatles ville lave en ekslusiv aftale med én af tjenesterne.

»Men i stedet ser det ud til, at de vil være så godt som alle steder fra dag 1«, siger han til BBC.

Længe efter de fire fyre fra Liverpool gik hver til sit i 1970, er de blevet ved at udgive sange og opsamlingsplader. Eksempelvis kom pladen '1' med gruppens hitsingler på gaden i 2000, og blev dette efterår genudgivet i en ny og udvidet version. Og det er netop på grund af de mange post-Beatlestiden-udgivelser, at det først er nu, hvor 2015 lakker mod 2016, at bandets musik kommer bredt ud online.

»Deres udgivere ville ikke gøre noget for at skade det potentielle salg af genudgivelser og gamle albums. Det er et meget lukrativt bagkatalog«, siger Mark Mulligan fra medieselskabet Midia til BBC.

thebeatles.com kan man følge med i, hvor stor en del af jordkloden, der, efterhånden som klokken passerer midnat i de forskellige tidszoner, har adgang til alle hitsne fra The Fab Four.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden