Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Christoffer Boe er den første vært i rækken. Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.

Christoffer Boe er den første vært i rækken. Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmfolk anmelder hinanden på DR

Den tidligere DR 2- filmvært Mikkel Munch-Fals bliver erstattet af en hel filmbranche – intet mindre.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når DR 2’s filmmagasin ’Premiere’ på mandag tager hul på en ny sæson, bliver det med ikke én ny vært, men med en hel horde.

’Premiere’ blev indtil sommerferien bestyret af Mikkel Munch-Fals, der stoppede som vært før sommerferien, angiveligt fordi han selv ville lave film.

LÆS

Til erstatning for ham har DR som noget helt nyt valgt at lade værtsrollen gå på omgang mellem mange forskellige mennesker fra filmbranchen.

Første mand med depechen bliver filminstruktøren Christoffer Boe.

Fauli, Bro og Scherfig blandt de udvalgte
I de følgende programmer bliver det først parret Wikke & Rasmussen med fornavnene Michael og Steen og dernæst instruktøren Lotte Svendsen, som får til opgave at vurdere og kommentere aktuelle film.

I de kommende måneder vil seerne i endnu ikke fastlagt rækkefølge blandt andre møde producerne Regner Grasten, Søren Fauli, skuespillerne Tomas Villum Jensen, Nicolas Bro og Sofie Lassen-Kahlke samt instruktøren Lone Scherfig.

For det er meningen, at anmelderstjernerne hver uge skal deles ud af en helt ny person.

Filmbranchen repræsenteres bredt
Og som det fremgår, bestræber DR 2 sig på at rekruttere værter fra alle kroge af filmbranchen: fra skuespillere over instruktører til producenter og produktionsfolk – og fra både det ’brede’ og det ’smalle’ filmmiljø.

»Da Mikkel Munch-Fals stoppede, skulle vi finde på noget nyt«, forklarer Peter Gren Larsen, programredaktør på DR 2.

»Og vi syntes, det kunne være forfriskende at gå til folk fra filmbranchen og få dem til selv at anmelde film – med al den kompetence og viden, de har«.

Tung arv at løfte
Mikkel Munch-Fals profilerede sig i ’Premiere’ som en skarp og til tider også polemisk filmkritiker, som ikke var bange for at lufte en politisk holdning i ny og næ.

Er I ikke bange for, at noget af den skarphed går fløjten, når anmelderne skal anmelde film, som deres kolleger har part i?

»Det bliver et kardinalpunkt. Men vi håber på, at de går til biddet. Og at det i hvert fald bliver synligt, hvis ikke de gør det«, siger Peter Gren Larsen.

Mulige interessekonflikter

Redaktion bag ’Premiere’ fortsætter i øvrigt uændret. Og skulle der opstå situationer, hvor en programvært løber ind i en interessekonflikt, vil det være op til redaktionen at håndtere den situation, understreger han. »I øvrigt bliver noget af det spændende ved denne form, hvilke typer film de meget forskellige værter rammer ind i. Når jeg ser på listen over næste uges film, glæder jeg mig allerede til at se, hvordan Christoffer Boe vil forholde sig til dem«, siger Peter Gren Larsen.LÆS OGSÅ Den ultimative guide til efterårets tv

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden