Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Torben Stroyer (Arkivfoto)
Foto: Torben Stroyer (Arkivfoto)

Alder. Flere af de eventyr, som både Brødrene Grimm og Disney har fortalt, er ifølge forskere meget ældre end tidligere antaget. Et af de eventyr er 'Skønheden og Udyret', som her ses opført på Det Ny Teater.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forskere: Eventyr er ældre, end vi troede

Velkendte eventyr som 'Skønheden og Udyret' er virkeligheden 4.000 år gamle.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er hverken Disney eller brødrene Grimm, der har fundet på eventyrene om Skønheden og Udyret, Rumleskaft eller Hans og Bønnestagen.

Historierne har tværtimod mange tusinde år på bagen, mener to forskere fra universiteterne i Durban, Sydafrika, og Lissabon, Portugal, nu at kunne påvise, skriver blandt andet The Guardian. Forskerne benyttede en fylogenetisk analyse, som normalt bruges af biologer, til at studere indoeuropæiske sprog.

Blandt andet mener forskerne Jamie Tehrani og Sara Graca da Silva, at historierne, som vi i dag kender som ’Skønheden og Udyret’ og ’Rumleskaft’, der blev nedfældet på papir i det 17. og 18. århundrede, i virkeligheden er ca. 4.000 år gamle, mens ’Hans og Bønnestagen’ nok er 5.000 år. Men eventyrene har klaret sig gennem tiden ved at blive fortalt fra mund til mund.

»Det er ganske bemærkelsesværdigt, at historierne har overlevet uden at være skrevet ned. De er blevet fortalt, før selv engelsk, fransk og italiensk eksisterede. De blev formentlig fortalt i et nu uddødt indoeuropæisk sprog«, siger Tehrani ifølge The Guardian.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden