Publikumshit. Folk er vilde med at se Nikolaj Lie Kaas som Jussi Adler-Olsens krimihelt vicekriminalkommissær Carl Mørck og Fares Fares som højrehånden Assad.
Foto: Henrik Ohsten

Publikumshit. Folk er vilde med at se Nikolaj Lie Kaas som Jussi Adler-Olsens krimihelt vicekriminalkommissær Carl Mørck og Fares Fares som højrehånden Assad.

Kultur

Publikum ignorerer lunkne anmeldere og strømmer ind til 'Flaskepost fra P'

Den nyeste filmatisering af en Jussi Adler-krimi har de første fire dage solgt ualmindeligt mange billetter.

Kultur

Det kan godt være, at anmelderne var fedtede med stjerner, hjerter og hvad de nu ellers deler ud af, når de har set en film, men biografgængerne elsker åbenbart 'Flaskepost fra P', der bygger på en krimi af Jussi Adler-Olsen.

Aldrig før har så mange mennesker købt billet til en dansk film i premiereweekenden, oplyser Nordisk Film.

Hvis man regner snigpremieren med, er der solgt 207.669 billetter i løbet af de første fire dage. Det er bedre end de to tidligere Jussi Adler-film, 'Fasandræberne' og 'Kvinden i buret', som ellers også havde et godt tag i publikum.

'Flaskepost fra P' er instrueret af Hans Petter Moland og er skåret over den velkendte skabelon med en sjæleligt tynget politimand (spillet af Nikolaj Lie Kaas) og hans spøjse assistent (Fares Fares), som med det yderste af neglene opklarer mord af den psykopatisk avancerede type, der næppe optræder så ofte uden for fiktionen.

Smukke rapsmarker

Anmelderne roste håndværket og skuespillernes præstationer, men kedede sig ellers jævnt hen nede i salens halvmørke. Politikens anmelder lod sig dog også begejstre af de smukt blomstrende rapsmarker i den Zentropa-producerede film. Hans begejstring strakte sig imidlertid ikke længere end til tre hjerter.

Ekstra Bladets anmelder noterede sig, at verden havde fået sig endnu en »maskinelt tænkt krimi af den slags, der går 12 på dusinet«, og uddelte tre stjerner.

Zentropa og Nordisk Film Distribution hæfter sig mere ved billetsalget end ved anmeldernes dom.

»Det er helt vildt. Vi er lykkelige«, udtaler producer Louise Vesth i en pressemeddelelse. Hun tilføjer:

»Jeg er stolt over, at vi i dansk film har kunne opbygge en højkvalitets filmserie med de bedste skuespillere og filmfolk, vi har. Vi skal glæde os over, at danskerne i den grad har taget både film og bøger til sig«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce