Populær. Streamingtjenesten Spotify kom sidste år op på 89 millioner brugere verden over.
Foto: KLINT PETER

Populær. Streamingtjenesten Spotify kom sidste år op på 89 millioner brugere verden over.

Kultur

Spotify er tilfredse trods milliardunderskud

Selv om streamingtjeneste øgede indtjeningen med 80 procent i 2015, havde den et underskud på næsten 1,3 mia. kr.

Kultur

Man skulle tro, at et underskud på 1,3 milliarder kroner ville være foruroligende. Især for en virksomhed, der aldrig har haft overskud. Men sådan er det ikke for verdens største streamingtjeneste, svenske Spotify. Tværtimod var der tilfredshed i hovedkvartet i Stockholm med sidste års resultat, skriver flere internationale medier, heriblandt Financial Times.

For indtjeningen steg med 80 procent til 14,5 milliarder kroner. Og ifølge Spotify, der kæmper om musikmarkedet med blandt andre Apple Music, skyldes underskuddet, at virksomheden har investeret massivt i teknologi og markedsføring.

I en kommentar til årsregnskabet siger selskabet ifølge Financiel Times: »På mange måder har det været vores bedste år nogensinde«.

50 procent flere brugere

Antallet af abonnenter steg til over 28 millioner på verdensplan, og det er her, Spotify tjener størstedelen af pengene. Men også reklameomsætningen på de mange gratisbrugere blev fordoblet til næsten 1,5 millarder kroner. Ved udgangen af året havde Spotify i alt 89 millioner brugere hver måned, når man slår gratisbrugere og abonnenter sammen - en stigning på 50 procent.

Spotifys største udgift er betaling af royalty til de mange millioner musikere, som brugerne kan høre på tjenesten. Lidt over 12 millarder kroner blev der udbetalt i royalty sidste år.

Spotify siger i en pressemeddelelse, at tjenesten forventer, at den vil tjene flere penge i takt med, at den når ud til flere og flere brugere, og at den er overbevist om, at virksomheden så vil give overskud.

»Vi vil derfor fortsætte med at investere kompromisløst i vores produkt og markedsføring for at sætte yderligere skub i udbredelsen«, skriver Spotify i en meddelelse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce