Tegning: Roald Als

Tegning: Roald Als

Kultur

35 anklager og én digter

Digteren Yahya Hassan har siddet i varetægtsfængsel siden marts i år. I morgen indledes straffesagen imod ham, og dømmes han, risikerer han flere års fængsel. Anklageren har samlet 35 tiltalepunkter, forsvaret kræver frifindelse, og en forfatterkollega mener, at digterens forlag har medansvar. Det eneste, der er enighed om, er, at retssagen er speciel.

Kultur
FOR ABONNENTER

Fra smølfespark til skarpe skud. Fra kørsel uden sikkerhedssele til våbenbesiddelse.

Et langdigt af et anklageskrift med ikke mindre end 35 tiltalepunkter vil mandag møde digteren Yahya Hassan, når han træder ind i byretten i Aarhus i en af de senere års mere spektakulære retssager. Straffelov, restaurationslov, færdselslov, bekendtgørelser om orden og om euforiserende stoffer anklages han for at have overtrådt. Tilhold skal han have blæst på. Det hele er med.

YAHYA HASSAN I 2013:

Der er tiltalen om »at have stjålet 1 glas alkohol og 1 fadøl ved at foretage selvbetjening bag baren, mens personalet var uopmærksomme, til en værdi af 64,00 kr.«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce