Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Uforstående. Teaterchef Morten Hesseldahl kan ikke se, at Det Kgl. Teater har gjort noget galt i en sag, der ifølge politiet bør koste teatret 1,74 millioner kroner. (arkivfoto)

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kgl. Teater er »overraskede« over krav om millionbøde

Vi kan ikke se, at vi har gjort noget galt, siger teaterchef.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I syv år har en medarbejder på ulovlig vis haft sin gang på Det Kgl. Teater, lyder anklagerne fra Københavns Politi.

Og det kommer bag på teaterchef Morten Hesseldahl.

»Vi er meget overraskede over sagen«, siger han.

Ifølge anklageskriftet, som Politiken har fået aktindsigt i, har teatret haft en person ansat fra 1. oktober 2007 til 11. september 2014, der hverken havde arbejds- eller opholdstilladelse. Der er tale om »skærpende omstændigheder« – hvilket ifølge udlændingeloven netop kan gøre sig gældende, når det ikke blot er arbejdstilladelsen, der mangler, men også retten til at opholde sig i landet i det hele taget.

Teatret bør idømmes en bøde på 1,74 millioner kroner, lyder det.

Skulle det komme så vidt, vil det formentlig kunne mærkes på en institution, der i forvejen har gennemført og er i gang med at gennemføre flere spareplaner. Det Kgl. Teater får en halv milliard kroner i støtte om året, som fremover vil blive skåret med omkring 10 millioner kroner om året som følge af, at alle offentlige institutioner skal spare to procent årligt.

Bestyrelsen er også uforstående

I en fireårig aftale fra november sidste år vedtog alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, at besparelserne skal tjenes ind ved at øge indtjeningen samt ved at effektivisere. Det er altså ikke meningen, at der skal aflyses forestillinger.

Det er ikke det sjoveste tidspunkt at få en bøde på 1,7 millioner kroner?

»Der er ikke noget tidspunkt, hvor det er sjovt at få sådan en bøde, og vi ville da hellere få tilført 1,7 millioner kroner. Men lovgivning skal overholdes, og hvis den ikke er blevet det, må vi stå til regnskab for det«, siger Morten Hesseldahl.

Vi har fuldstændig troet, at alt var, som det skulle være, og vi kan ikke se, at vi har gjort noget galt

»Men vi har fuldstændig troet, at alt var, som det skulle være, og vi kan ikke se, at vi har gjort noget galt«.

Morten Hesseldahl vil ikke oplyse, hvor i teatret, personen har arbejdet, og med hvilken funktion, da det er en personsag, og han »ønsker ikke at åbne for spekulationer«.

Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand for Det Kgl. Teater, ønsker heller ikke at kommentere selve ansættelsen, men siger blot:

»Bestyrelsen er orienteret, og ligesom ledelsen er vi uforstående over for sagen«.

Hverken politiets anklager Christina Grue eller advokat Gunnar Homann ønsker i dag at uddybe anklagerne. Sagen kører i Københavns Byret 28. september.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden