'I Kina spiser de hunde' får en toer

Kultur

Politiken fredag: Lasse Spang Olsens 'I Kina spiser de hunde' fra 1999 blev en solid succes med næsten en kvart million solgte biografbilletter. Derfor har holdet bag filmen besluttet at lave en ny film med stort set identisk besætning, som har fået arbejdstitlen 'Gamle mænd i nye biler'. Optagelserne starter 24. september.

»Det er ikke en efterfølger for 'I Kina .' men derimod en såkaldt prequel. En film hvis handling ligger før den første film«, siger Lasse Spang Olsen til Politiken.

Det er igen Anders Thomas Jensen, der har skrevet manuskriptet til filmen med et budget på 14 millioner kroner, og på rollelisten finder vi igen de to kokke Tomas Villum Jensen og Nikolaj Lie Kaas og Kim Bodnia. Derimod er Arvid (Dejan Cukic) ikke med. Ham møder Harald jo først i 'I Kina spiser de hunde'.

»Men Jens Okking er med som Haralds (Kim Bodnia) plejefar. Filmen starter med, at Harald kommer ud af fængsel og opsøger sin plejefar. Det viser sig nu, at Harald har en halvbroder, og det passer ham absolut ikke«, siger Lasse Spang Olsen og fortsætter:

»Og så har vi en pige, hvis navn jeg ikke må nævne endnu, med i en større rolle. Den slags plejer vi ikke, men her er altså en pige med, som bliver taget som gidsel. Det viser sig dog, at hun kun er ude på at begå selvmord, og det er jo ikke ligefrem det bedste gidsel, man kan have. Og så er Vuc (Brian Patterson) naturligvis med igen. Der skal jo være nogen at slå på«.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden