Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ydmygelse. Har du held i kærlighed, kan du få en rød kop. Har du uheld i kærlighed, ydmyger 7-Eleven dig gerne med en ny, grøn singlekop. PR-foto

Ydmygelse. Har du held i kærlighed, kan du få en rød kop. Har du uheld i kærlighed, ydmyger 7-Eleven dig gerne med en ny, grøn singlekop. PR-foto

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

7-Eleven giver grundig indføring i deres civilstatus-kopper

Djævlens Advokat går i kødet på indkøbschef Morten Vedel fra 7-Eleven.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tal mig lige igennem det her, Morten. Jeg er kaffetørstig, så jeg går ned i en af mine otte lokale 7-Eleven-butikker. Hvilke valgmuligheder har jeg nu? »Hvis du gerne vil date, kan du benytte dig af vores tilbud om at bruge en kaffekop til at signalere, at du er fri på markedet. Helt konkret kan du vælge mellem en grøn kop, som signalerer, at du er single og klar til det helt store datingmøde, eller du kan tage en rød, som viser, at du er afsat, og der ikke er noget at komme efter«.

Nå, men jeg hælder så kaffe i singlekoppen. Hvor længe tror du, jeg skal stå ude foran 7-Eleven, før jeg scorer? Jeg tænker længe.Singlekopper, Morten? Kan du ikke godt selv høre, at det lyder lidt... smitsomt? Og meget, meget fjollet?

»Jo, det er også lidt fjollet. Det her skal ses i lyset af alle disse internetdatingsider og tv-programmer, hvor folk dater hinanden. Der ligger det her fjollede tiltag i forlængelse af det. Vi fjoller lidt«.

Hvad nu, hvis man er trolovet, men kommer til at tage den forkerte kop?

»Så har du et problem over for din bedre halvdel«.

Som straf kunne I jo overveje at tvinge folk til at spise noget af jeres pizza. Eller måske bare en bødestraf på prisdifferencen på en almindelig liter mælk og så prisen på den samme vare i 7-Eleven?

»God idé. Jeg kan høre, at du er fuld af gode indfald, så dem noterer jeg«.

Sig mig engang, Morten? Skal 7-Eleven nu også til at være kontaktbureau?

»Jeg kan sagtens se, hvorfor der er nogle, der har lavet forretning på dating, for det giver rigtig mange kunder, god PR og en masse snak rundt omkring. Om vi skal til at lave 7-Elevens datingbureau, ja, hvorfor ikke?«.

Er I ikke bange for, at det vil medføre, at jeres butikker fredag og lørdag nat bliver fyldt med hungrende singler, der bare er på jagt efter noget billigt kød – altså som ikke er jeres tvivlsomme kyllingespyd?

»Allerede nu har vi masser af hungrende singler i butikkerne. Om de også er på jagt efter vores kyllingespyd, ved jeg ikke. Men vi vil meget gerne have dem indenfor i butikkerne, og så kan de jo passende få sig en kop kaffe«.

I brygger videre på en stærk historisk tradition for at stemple folk. Kunne man forestille sig et særligt kaffedrikkerarmbind, hvis man både er single OG kommunist?

»Ja, det er faktisk en rigtig god idé. Så kan man bruge sin kaffekop til at signalere sin politiske holdning, eller om man holder med Brøndby eller FCK«. Hvad med en særlig kop til sigøjnere, der er i et fast parforhold? »Uha, vi ender nok med at have 100 forskellige kopper, kan jeg høre«. Hvad fanden gør jeg, hvis jeg bare gerne vil have en cappuccino? Uden at signalere til alverden, at jeg er liderlig, ringforlovet, eller at jeg holder Weekendavisen, men aldrig får læst i den? »Så kigger du vores ekspedienter dybt i øjnene og spørger, om de har en neutral kop. Og så har de sådan en under disken til dig. Det er en helt almindelig kop, som du kan tage med ud på gaden, uden at den får folk til at kigge indgående på dig«. Det kan du sagtens sige. Men når alle andre kaffekopper betyder noget, så vil den tredje vej jo OGSÅ være et signal! Hvordan kan jeg være sikker på, at en almindelig 7-Eleven-kaffekop ikke er en måde at sige, at jeg aldrig giver penge til velgørenhed, eller at det var min skyld, at Jean Michel droppede ’X Factor’? »Ja, det kan jeg godt se, så hænger du sgu på den. Så er det nok alligevel lettest, hvis du bare tager en rød eller grøn«.

Du skal altid vælge med ketchup, for så signalerer du, at du er klar til date.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

AnnonceHvordan skal denne her offentlige ydmygelse gøre enlige danskeres liv lettere?

»Nu er du fri for at stå nede på den lokale bar i timevis og udsende signaler. Du kan bare tage en kop og gå op og ned ad Strøget, og så har du henvendt dig til de første tusind kvinder eller mænd«.

Jeg var nede og købe en kop kaffe i morges, og hende foran mig købte en banan, en pakke kondomer og to æsker halspastiller. Var der et signal i det, som jeg bare ikke opfattede?

»Ja, jeg tror faktisk, at du skulle have prikket hende på skulderen og spurgt, om hun ikke skulle have haft en kop kaffe med, for det lyder da, som om hun var en frisk type. Og med det miks af varer, så vil jeg umiddelbart tro, at hun skulle have en grøn kop«.

Hvad nu, hvis det her ikke virker for singlerne derude. Hvilke muligheder har de så tilbage?

»Så skal vi opfinde et nyt produkt eller et nyt tiltag. Det kunne være mærker på vores frugt eller pizzaer eller babybites«.

Hvis jeg nu vil have et par babybites på vej hjem og vælger dem uden ketchup, hvad så?

»Så er du ude på et skråplan. Du skal altid vælge med ketchup, for så signalerer du, at du er klar til date«.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden