Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den uendelige bro
Foto: Mathias Svold

Den uendelige bro

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den uendelige bro i Aarhus bliver permanent

Den begyndte som midlertidig kunstinstallation på en friluftsudstilling ved kysten. Nu bliver 'Den uendelige bro' opstillet igen - og denne gang får den lov at stå.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kystdirektoratet har nu givet grønt lys for, at den populære badebro, ’Den uendelige bro’, kan blive installeret som permanent udflugtsmål ved Aarhus’ kyst.

Den runde bro blev udtænkt af Aarhus-arkitekterne Niels Povlsgaard og Johan Gjøde og opstillet som midlertidig kunstinstallation ved Aarhus’ strande, da der i 2015 var Sculpture by the Sea-udstilling – ARoS-udstillingen, der har taget begrebet ’vandreudstilling’ nye steder hen med op mod en halv million besøgende vandrende fra Tangkrogen ud langs kysten for at se på kunst.

På udstillingen i 2015 var ’Den uendelige bro’ et af de mest populære værker. Cirkelkonstruktionen af let træ trak store skarer ud over vandspejlet på rundtur, og især om aftenen indtog unge og gamle broen for at bade, hænge ud og nyde udsigten over Aarhus Bugten.

Mange har siden efterlyst, at broen ville komme tilbage og blive opstillet permanent, men da man ikke bare kan opstille badebroer i flæng ved de danske kyster, har Kystdirektoratet været involveret. Herfra er der nu givet grønt lys: Direktoratet har ikke noget imod at broen får permanent adresse på stranden syd for Aarhus, og byrådet har derefter bevilget de to millioner kroner, det vil koste at genopføre broen, samt 150.000 kroner årligt til at pille broen ned om efteråret og stille den op igen om foråret. Byrådet forventer, at broen er etableret inden sommerferien.

anne.bech@pol.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden