Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den prisvindende standup-
komiker Sofie Hagen er aktuel med showet ’Shimmer Shatter’, der blandt handler om daddy issues, depression og at være  en introvert person, der helst tilbringer festen alene på toilettet. PR-foto.

Den prisvindende standup- komiker Sofie Hagen er aktuel med showet ’Shimmer Shatter’, der blandt handler om daddy issues, depression og at være en introvert person, der helst tilbringer festen alene på toilettet. PR-foto.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: Det starter som chick-lit. Til sidst er man et forandret menneske

Ugens kulturforbruger, standup-komiker Sofie Hagen, lytter til podcast om det paranormale og fik sit liv forandret af en roman om en tyk kvinde.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Jeg er p.t. helt intenst forelsket i ’In The Heights’-musikken, der er fra den musical, som Lin Manuel-Miranda lavede før monstersuccesen ’Hamilton’. Jeg er ret stor fan af musicals, så den rammer mig lige i hjertet. Historien, rytmen, musikken, store stemmer, det hele. Jeg kan gå direkte fra det til Nick Caves nye ’Skeleton Tree’, som bare er det mørkeste, man har set fra ham nogensinde, og det tager mig et sted hen, jeg ikke ved, om jeg har lyst til at være«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Standupkomiker Sanne Søndergaards nye show på Bremen Teater. Det var helt fantastisk. Elektrisk. Der var sådan en fællesskabsfølelse i lokalet, nærmest en kampgejst. Og Sanne ejede hele lokalet – og var knivskarp. Jeg sad helt rørt og færdig af grin«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»M. Night Shyamalans ’Split’ med min bedste veninde i Palads. Jeg er ret vild med Shyamalan, og den her var rigtig god. Der var en del ’smukke unge kvinder, som er nøgne uden nogen grund’, men ud over det ville jeg faktisk gerne se den igen. James McAvoy spiller så sublimt. Og der er samtidig små nik til tidligere Shyamalan-film. Den er også bare spændende ... underholdning, der ikke kræver, at du tænker for meget. Og så rører den faktisk også ved nogle lidt kontroversielle og følsomme emner«.

Hvilken podcast hører du for tiden?

»Åh, min yndlingspodcast ’The Parapod’ har lige startet sin tredje sæson, og jeg hører hvert afsnit to gange, så meget elsker jeg det. Det er to britiske komikere, Ian Boldsworth og Barry Dodds, der mødes og taler om det paranormale. Første sæson var om spøgelser, anden sæson om mysterier, og tredje sæson handler om konspirationsteorier. Ian er superlogisk og mistroisk, og Barry tror på alt. Den er først og fremmest sjov, sådan græde af grin-sjov. Og så synes jeg, at den handler om godhed. Som da Barry i et afsnit bliver helt stille og siger: »Were you not happier when you thought it was real?««.

Det er en af de få serier, der tør vise homoseksuel sex, som de fleste serier viser heterosex

Hvilken bog har du senest læst?

»’Dietland’ af Sarai Walker. Det er den vigtigste bog, jeg nogensinde har læst. Den starter som good ol’ chick-lit og tager så en utrolig uventet drejning, og til sidst er man et forandret menneske. Den handler om en tyk kvinde, der gerne vil tabe sig. Hun arbejder for et dameblad. En dag opdager hun, at hun bliver forfulgt. Jeg gik direkte ud og købte store sorte militærstøvler og fik lyst til at kæmpe. Imod slanke- og skønhedsindustrien. Alle bør læse ’Dietland’. Alle«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»’Please Like Me’, en australsk serie af Josh Thomas. Første sæson åbner med, at Josh springer ud som homoseksuel, idet han slår op med sin kvindekæreste. Den udforsker seksualitet, kærlighed, depression, selvmord, forelskelse, død og familie. Det er en af de få serier, der tør vise homoseksuel sex, som de fleste serier viser heterosex«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»’The Color Purple’ i New York. Cynthia Erivo spillede hovedrollen og fik tre stående klapsalver. Ikke engang efter showet, men under showet. Jeg havde gåsehud, jeg tudede, jeg lo, jeg var helt ved siden af mig selv i dage efter. Danielle Brooks spillede Sophia og sang ’Hell No!’, og hele fucking salen skreg »Hell No!« i munden på hende. Man fik fornemmelsen af, at hvis der sad kvinder blandt publikum i forhold med røvhuller, ville de forhold ikke holde, til kvinderne kom ud af salen. For vi havde det alle sådan: Hell No!«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»Women’s March. Jeg kunne desværre ikke være med, da jeg var på turné i Dubai, og der var overraskende nok ingen kvindemarch. Så jeg fulgte det på nettet og ønskede så hårdt, at jeg var der. Så meget solidaritet, kærlighed og håb. Styrke og fællesskab«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden