Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Man kender ham måske bedst som X-Faktor Thomas. Nu kan han også kalde sig Melodi Grand Prix deltager. Foto: Mogens Flindt

Man kender ham måske bedst som X-Faktor Thomas. Nu kan han også kalde sig Melodi Grand Prix deltager. Foto: Mogens Flindt

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: Årets største kulturoplevelse var at se zebrafinker spille på Les Pauls guitarer

Thomas Ring er musiker og folkeskolelærer - og nå ja, så vandt han X-Faktor i 2010. Du kan snart møde ham i årets Melodi Grand Prix. Her fortæller han om sit kulturforbrug.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Når jeg lytter til musik, lytter jeg til én bestemt kunstner, som jeg så tærsker igennem på en uges tid. Så hører jeg alle albums, ser alle dokumentarer og læser alle interviews. Senest har det været det gamle grungeband Smashing Pumpkins, jeg har nørdet«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Hvis jeg skal være ærlig, var det, da jeg lavede juleteater med den 5.-klasse, jeg er lærer for. Ellers er jeg glad for opera, hvis det tæller. I opera er der en vild power i udtryksformen, som tiltaler mig. Sidst så jeg Verdis ’La traviata’. Det er ikke den bedste opera, jeg har set, men den var vellykket, særligt scenografien«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»Det var Scorseses ’Silence’. Jeg er ret vild med hans film. De er spøjse, visuelt flotte og har god musik. Men ’Silence’ var satme lang, det var, som om man skulle lide med hovedpersonen, og det fik man da godt nok også gjort. Det var en flot film, men den blev for lang og for stædig i tredje gear«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Faktisk er den sidste bog, jeg har læst, en bog, jeg fandt på mit loft, fra da jeg gik i folkeskole og var vild med Jules Verne. Det var bogen ’To års ferie’, som handler om nogle drenge, der forliser på en ø, hvor der sker en masse ting. Da jeg begyndte at læse i den igen, kunne jeg simpelthen ikke stoppe, så jeg læste den på halvanden dag«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Det var Kents afskedskoncert i Forum. Jeg så dem på Femøren, da deres plade ’Isola’ kom ud i 1997, så det var 20 år siden, jeg så dem sidst. Det var en stærk visuel koncert, meget smuk og simpel. Jeg kan godt lide musikken, fordi de bruger det svenske sprog på en smuk måde, men også fordi den er meget melankolsk, kold og nordisk. Teksterne er fede, fordi de rører en, uden at de udleverer, hvad de egentlig handler om. Mit yndlingsnummer er ’747’, som er et langt, stemningsfyldt nummer«.

Mødet mellem det elektriske, hårde, distortede og så fuglene og naturen var sindssygt fascinerende

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Det her kan jeg næsten ikke få mig selv til at sige, men jeg sad for nylig med tømmermænd og zappede. Så kom jeg forbi DK4. Der sad en astrolog og kiggede direkte ind i skærmen. Så siger han, at det i dag skal handle om vandmanden, som er mit stjernetegn. Helt tilfældigt. Men pludselig siger han en masse, som passer fuldstændig på mig, mens han bare stirrer direkte på mig. Jeg går ikke op i astrologi, men det var altså en syret og bizar oplevelse«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Det var for nylig på Copenhagen Contemporary, hvor jeg så en udstilling med en masse Les Pauls guitarer, forstærkere og zebrafinker, der fløj rundt og satte sig på guitarstrenge, hvorved de skabte musik. Det var som at sidde i en park, hvor nogle fugle flyver omkring og spiller musik for en. Mødet mellem det elektriske, hårde, distortede og så fuglene og naturen var sindssygt fascinerende«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Det må være YouTube, hvor jeg tit sætter en live-koncert på. Det er lidt dobbeltmoralsk som musiker, når man gerne vil have folk til at lytte til ens musik og tage til ens koncerter, men der ligger bare mange gode koncertoptagelser og interviews på YouTube«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»Metallica spillede på Royal Arena, og jeg har aldrig fået set dem, selv om det er et af de bands, man burde se, så den koncert ville jeg gerne have været til«.

Hvilken kunstart gider du ikke bruge tid på?

»Det må være revy og standup, hvis det er kunstarter. Humor, hvor jeg skal sætte mig ned og grine, har jeg det svært ved. Det bliver først sjovt for mig, hvis det er uventet humoristisk«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden