Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Parfumen Chypre Coty blev skabt i 1917 inspireret af dufte fra Cypern. Talrige andre parfumer har siden stået på ryggen af denne.
Foto: Expertissim.com

Parfumen Chypre Coty blev skabt i 1917 inspireret af dufte fra Cypern. Talrige andre parfumer har siden stået på ryggen af denne.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterlysning: Hvem ved, hvordan Aarhus dufter?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lugter Aarhus stadig af Thomas Helmigs skjorte fra 80’erne?

Det er Jacob Fabricius, der spørger. Han er chef for Kunsthal Aarhus og har tænkt sig at fremstille en parfume, der dufter af Aarhus. Men hvordan dufter Aarhus egentlig? Fabricius har brug for hjælp. Så hvis du er aarhusianer eller eks-aarhusianer eller bare har slentret gennem byen og indsnuset en duft, der på en eller anden måde er blevet hængende, så vil kunsthalsdirektøren gerne høre fra dig.

Måske er det en Nils Malmros-film, der minder dig om en bestemt duft. Måske er det Jørgen Leths stemme. Det kan være duften af ramsløg ude i Risskov, der får dig til at tænke på Aarhus. Eller den umiskendelige hørm af humle fra Ceres.

Det er, fordi Kunsthal Aarhus fylder 100 i år, at Jacob Fabricius gerne vil give et bud på, hvordan byen dufter. Samtidig er Aarhus Europæisk Kulturhovedstad. Og hvorfor ikke fejre det hele med en ny parfume?

Fabricius har allieret sig med to parfumeudviklere fra designfirmaet Frama i København. Ud over input fra aarhusianere og andre med tilknytning til byen tager de to eksperter udgangspunkt i den klassiske parfume Chypre, der blev lanceret i 1917 – samme år, kunsthallen slog dørene op.

Chypre blev skabt af franskmanden François Coty, som kaldte duften Chypre Coty. Parfumen er inspireret af duftene på Cypern og har en base af mos, træ og citrus. Og det giver god mening at koble duften af Aarhus sammen med duften af Cypern, idet byen Pafos på Cypern deler titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017 med Aarhus og de 18 andre kommuner i Region Midtjylland.

Hvis du vil være med til at præge den nye parfume, så skynd dig at skrive en mail til participation@kunsthal.dk

Deadline er 7. marts 2017. Og bedste forslag vinder en parfume.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden