Café Hack-vært Søren Dahl og produktionsselskabet fik så lidt for et program i provinsen, at DR ifølge flere kilder burde have anet uråd.
Foto: Anita Graversen

Café Hack-vært Søren Dahl og produktionsselskabet fik så lidt for et program i provinsen, at DR ifølge flere kilder burde have anet uråd.

Kultur

Nu anklages DR selv i Café Hack-sagen

Den reelle pris per program er op til fire gange højere, end den pris DR betalte, skriver Ekstra-Bladet.

Kultur

DR rammes nu selv i nakken af sagen om radioprogrammet ’Café Hack.

DR har anklaget produktionsselskabet bag programmerne, SK Productions, for at have omgået DR’s etiske retningslinjer om sponsorbetaling ved at tage penge fra de teatre og andre steder ude i landet, hvor man sidste sommer indspillede ni af de populære udsendelser.

Men på baggrund af oplysninger fra kilder tæt på produktionsselskabet kan Ekstra-Bladet nu fortælle, at DR betalte 20.000 kroner per sommerprogram, og det er urealistisk lavt, siger en tidligere redaktør i DR, Jesper Grundwald, til avisen:

»Jeg kan ikke forstå, at DR ikke har spurgt sig selv, hvordan det kunne lade sig gøre for den pris«, siger redaktøren og understreger, at det nok er seks år siden, at han var ansat i DR, men at beløbet selv dengang ville være for lavt for en udsendelse, der involverer levende musik, teknik, lyd samt rejser, mad og betaling til det team, der blev sendt af sted.

Programmets vært, Søren Dahl, og produktionsselskabet SK Productions har efter at være blevet omtalt som grådige og i clinch med DR’s sponsorregler, svaret igen ved at lægge sag an mod DR, som ifølge selskabet burde have vidst, at prisen umuligt kunne dække produktionsomkostningerne, og at SK Productions derfor var nødt til at hente penge de steder, hvor de lavede programmer.

Den opfattelse deles af andre i miljøet. Til Ekstra-Bladets oplysninger om en pris per sommerprogram på 20.000 kroner siger en erfaren lydtekniker, Tue Johannesen, at omkostningerne reelt er mindst dobbelt så høje. En kilde tæt på produktionsselskabet siger til avisen, at de egentlige omkostninger ligger på omkring 88.000 kroner, hvis man følger almindelige vilkår for radioproduktion, et beløb, som Jesper Grundwald betegner som realistisk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce