Rikke Øxner er vild med initiativer fra undergrunden som for eksempel de ildsjæle fra bydelen Trøjborg, der rykkede ned i byen og skabte spillestedet Tape.
Foto: Ivan Riordan Boll

Rikke Øxner er vild med initiativer fra undergrunden som for eksempel de ildsjæle fra bydelen Trøjborg, der rykkede ned i byen og skabte spillestedet Tape.

Kultur

Festugechef: »Alle har ansvar for, at 2017 ikke ender med en maveplasker«

Undergrunden i Aarhus pumper energi i kultur-hovedstadsåret, men hvis ikke energien skal dampe af næste år, skal man skabe kontakter nu, siger festugechef Rikke Øxner.

Kultur
FOR ABONNENTER

Hun havde en kæreste i Aarhus i studietiden i begyndelsen af 90’erne, og dengang oplevede Rikke Øxner Aarhus som »lidt pæn og afrettet«. I dag har byen fået ny puls og også internationalt udsyn, mener direktøren for Aarhus Festuge.

Hun flyttede til byen i september efter at have skiftet jobbet som kunstnerisk leder af Roskilde Festival ud med det nye job som direktør for Aarhus Festuge. I Politikens Aarhus 2017-stafet vil borgmester Jacob Bundsgaard gerne vide, hvordan hun som ny i Aarhus oplever byens puls, og hvordan byen kan udnytte det momentum, kulturhovedstådsåret skaber.

Aarhus’ kulturelle puls er høj, ikke bare på store museer og kulturinstitutioner med sekscifrede besøgstal, men også i undergrunden »fra åbne haveforeninger til unge, der bygger i europaller«, siger Rikke Øxner og fremhæver tre steder med kultur, der spirer nedefra:

»Man kommer ikke uden om Institut for (X) og alt det, der sker omkring Godsbanen«, siger hun om det tidligere jernbaneterræn, som er forvandlet til et broget fletværk af koncerter, litteratur- og kunstværksteder og en containerby med projektmagere, der arrangerer festivaler, bygger træmøbler, rigger mobile køkkener op eller sælger økologiske varer i løsvægt uden emballage.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce