Simon Kvamm leverer musikken, og Marie Koldkjær Højlund synger.
Foto: Isak Hoffmeyer

Simon Kvamm leverer musikken, og Marie Koldkjær Højlund synger.

Kultur

Aarhus Teater åbner festugen med Simon Kvamm-forestiling

'Lyden af de skuldre vi står på' hedder forestillingen, der får premiere 25. august

Kultur

Aarhus Festuge har i årevis holdt officiel åbning for dronningen og andre inviterede gæster i byens musikhus, men nu har festugen lavet en ny aftale: Aarhus Teater skal for første gang ikke bare lægge sal til, men også stå for det kunstneriske.

Og hvor man gennem årene har set japanske stortrommer og spansk flamenco, åbner teatret med en Simon Kvamm-version af den danske sangskat.

'Lyden af de skuldre vi står på', hedder forestillingen, hvor Simon Kvamm fra Nephew og De Eneste To remixer, og Marie Koldkjær Højlund fra Marybell Katastrophy synger sange som 'I skovens dybe stille ro' og salmer som 'Se nu stiger solen'.

»Ideen er at åbne sangene og gøre dem lette at lytte til«, siger Simon Kvamm i en pressemeddelelse om forestillingen.

»Sangene er tit pakket ind i en ramme, som er kirkelig og meget gammeldags, rent musikalsk, og det står måske lidt i vejen for at  høre den inderste kerne«.

Temaet for festugen de næste tre år er bridging eller brobygning, og samarbejdet mellem teatret og festugen, to af Aarhus' største kulturinstitutioner, skal ses i den sammenhæng. Forestillingen får premiere  med åbningen af festugen fredag 25. august i år. Billetsalget er startet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce