Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anders Ladekarl besøgte Aleppo ugen før, han så dokumentarfilmen 'Last Men in Aleppo'.
Foto: Poul Madsen

Anders Ladekarl besøgte Aleppo ugen før, han så dokumentarfilmen 'Last Men in Aleppo'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: 'Last Men in Aleppo' sidder stadig dybt i mig

Anders Ladekarl havde netop oplevet det sønderbombede Aleppo i den virkelige verden, inden han genså ruinerne på det storre lærred til CPH:DOX.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Jeg hører meget blandet musik, men er ret glad for Spotify, hvor min søn sørger for at forsyne mig med nye hits til mine playlister. Lige nu lytter jeg meget til sådan noget drivende sentimental amerikansk countrymusik. Det fungerer rigtig godt, når man er meget langt hjemmefra og har lidt hjemve«.

Lige nu lytter jeg meget til sådan noget drivende sentimental amerikansk country musik

Hvornår var du senest i teatret?

»I december var jeg inde at se ’Folk og røvere i Kardemomme By’ på Bellevue Teatret. Da jeg rejser ret meget, prøver jeg at fokusere på at få nogle oplevelser sammen med min familie, når jeg er hjemme«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»I denne uge var jeg inde at se dokumentarfilmen ’Last Men in Aleppo’ i forbindelse med CPH:DOX. En meget hjerteskærende film, som gjorde et særlig stort indtryk på mig, da jeg ugen forinden havde været i samme område i Aleppo«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg har altid gang i mange bøger på samme tid. Lige nu er jeg ved at tygge mig gennem Svend Brinkmanns seneste bog, som jeg tager lidt i bidder. Derudover har jeg lige slugt Mimi Jakobsens erindringer. Det er altid sjovt at komme lidt tættere på mennesker, som man har et forhold til, men som man måske ikke kender så godt. Jeg henter tit nye rapporter og faglitteratur ned på min iPad, når jeg er af sted, men nyder også at læse en god krimi«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Jeg må indrømme, at jeg ikke har været til koncert siden Roskilde Festival sidste år. Jeg er ikke så meget hjemme, så når jeg bruger kultur, er det enten i en faglig sammenhæng, eller når jeg prøver at få noget kvalitetstid sammen med min familie. Jeg kan ikke huske, hvad jeg så, men for mig er Roskilde Festival lige så meget en opdagelsesrejse i nye typer musik«.

At se mennesker blive gravet op af nogle af de ruiner, som jeg netop havde set i forbindelse med mit eget besøg, gav en helt anden eftertænksomhed

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Jeg har en motionscykel nede i kælderen. Som belønning for at sidde der og svede har jeg lavet en aftale med mig selv om, at jeg kun må se Netflix-serier, når jeg sidder på motionscyklen. Så i kælderen har jeg set ’Homeland’ og ’Narcos’. Lige nu er jeg i gang med ’Breaking Bad’«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Dokumentarfilmen ’Last Men in Aleppo’ sidder stadig dybt i mig. At se mennesker blive gravet op af nogle af de ruiner, som jeg netop havde set i forbindelse med mit eget besøg, gav en helt anden eftertænksomhed og en dybde i en film, som i forvejen var meget speciel«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Jeg kværner nyheder døgnet rundt og bruger primært mit Tweetdeck til at holde mig opdateret om, hvad der sker på de væsentligste brændpunkter i verden. Mit Tweetdeck er på mange måde min pauseskærm og indgang til nyheder fra verden«.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

»Jeg bruger enten kultur til at slappe af eller til at blive lidt klogere, og det synes jeg altid, at jeg bliver«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, at du gik glip af?

»Jeg kunne godt tænke mig at blive lidt klogere på nogle af de finere kunstarter som opera eller ballet. Det er et univers, som kræver noget tid at sætte sig ind i, og den tid har jeg ikke rigtig haft, men det glæder jeg mig til at få på et tidspunkt«.

Hvilken kunstart gider du ikke bruge tid på?

»Jeg er ret nysgerrig på de fleste kunstarter. Jeg har stor respekt for folk, som har noget på hjerte og vil noget med andre mennesker. Og al kunst handler jo dybest set om gerne at ville ud med noget til nogle andre«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden