Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Politikens Podcast er et ud af de mange podcastuniverser, der åbner døren til en guldgrube af viden og underholdning.

Politikens Podcast er et ud af de mange podcastuniverser, der åbner døren til en guldgrube af viden og underholdning.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyk ned i en verden af podcast med kun ét download

Vidste du, at din telefon eller tablet giver adgang til en verden af berigelse? Det kræver kun ét download, og så har du adgang til tusindvis af podcast, der beskæftiger sig med alt fra sundhed til Maslows behovspyramide.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det der podcast – er det noget for mig? Og hvad går det egentlig ud på? Der er rigtig mange danskere, der har en smartphone eller en tablet, men som endnu ikke har opdaget den verden af podcasts, som de har mulighed for at dykke ned i.

Jeg vil derfor bruge disse linjer på at skrive lidt om, hvad man kan med podcasts – og hvor let det er at komme i gang.

Jeg har selv lyttet til podcasts i flere år. Og for at få det tekniske hurtigt af vejen:

Det eneste, man skal gøre, er at gå ind i podcastappen på ens telefon eller downloade en fra App Store. Derfra kan man søge mellem tusindvis af programmer fra hele verden om alverdens emner.

Der findes selvfølgelig de kendte radioprogrammer, som man kan have lige ved hånden: ’Mennesker & Medier', ’Orientering’. DR 2’s ’Deadline’, ’Cordua & Steno’ på Radio24syv samt mange andre. Dansk Institut for Internationale Studier har en interessant podcast om udenrigspolitik.

Man kan få et bud på de vigtigste politiske temaer i den kommende uge

Hvis der derudover er et emne, man er optaget af, f.eks. filosofi, vil man opdage, at der findes mange muligheder for at få mere at vide i podcasts. Der er nogle, der gennemgår de forskellige filosoffer, og der findes nogle, hvor eksperter og/eller lægfolk diskuterer filosofi.

Selv har jeg hørt en del afsnit af en podcast, der hedder ’The Partially Examined Life Philosophy Podcast’, hvor nogle nordamerikanske filosofiinteresserede unge mænd udveksler synspunkter og tolkninger af en række forskellige filosoffer. Tonen er uformel og afslappet.

Jeg er en begejstret lytter af ’Intelligence Squared Podcast’, som er en britisk debatpodcast med vidende og skarpe gæster, der fremlægger forskellige holdninger til emner i tiden.

’The Economist’ har deres ’The Week Ahead’, hvor man kan få et bud på de vigtigste politiske temaer i den kommende uge.

Der er Den 2den Radio med danske værter og programmer inden for kultur og samfund om alt fra digteren Johannes Jørgensen, til EU-analyser og programmer om klassisk musik.

TED Talk har adskillige podcasts. Min yndlings er ’TED Radio Hour’, som samler flere TED Talks i én – om alt fra sundhed til Maslows behovspyramide.

Og sådan kunne jeg blive ved. Der er en hel verden af viden og underholdning – og her har jeg ikke engang nævnt den fantastiske undervisningsapp Coursera, som også udbyder nogle af deres kurser som podcasts. Jo. Og så vil jeg da også lige nævne Politiken Podcast, hvor undertegnede selv er vært på den politiske podcast ’Kestlers Kaffeklub’. Du kan abonnere i iTunes. Velkommen til.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden