Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lærke Kløvedal er for tiden aktuel i DR K programmet 'Lærke møder ...', hvor hun interviewer skuespillere. Foto: Agnete Schlichtkrull

Lærke Kløvedal er for tiden aktuel i DR K programmet 'Lærke møder ...', hvor hun interviewer skuespillere. Foto: Agnete Schlichtkrull

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: Mine største kulturoplevelser i år var 'Hamilton' på Broadway og en middag på Geranium

Journalist og tv-vært Lærke Kløvedal dyrker kulturen på alle leder og kanter - teater, musik, film og forårskoncerter på sin søns folkeskole. Dog har hun Roskilde Festival til gode. Hun fortæller her om sit kulturforbrug.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Jeg hører The Beatles, fordi min otteårige søn er i sin Beatles-periode. Når vi tager toget til og fra skole hver morgen og eftermiddag, sidder vi med hver sin høretelefon og lytter. Det er et ret dejligt øjeblik. Ud over det vender jeg altid tilbage til David Bowie og The William Blakes. Og Kashmir, fordi der bare er noget over det soundtrack, man fik og gav sine første kys til«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Det er et par uger siden, hvor jeg så Shakespeares ’Helligtrekongersaften’. Jeg var en lille smule skeptisk, fordi jeg generelt har det stramt med at grine på kommando, men det var virkelig sjovt og overraskende rørende. Jeg blev fuldstændig revitaliseret omkring teater, og nu vil jeg bare have mere«.

Hvilken film har du senest set i biografen?

»Jeg er en flittig biografgænger. Jeg tager helst to film på en dag. Men sidst jeg var i biografen, lavede jeg den fejl at have tømmermænd under ’Moonlight’. Min kæreste og jeg skiftedes til at sove filmen igennem og måtte efterfølgende sammenstykke filmen del for del.

I de bløde timer, morgen og aften, skal man være varsom og lukke noget poesi ind

Det var ret tarveligt over for så fin en film. Så den skal vi se igen. Bagefter så vi ’La La Land’. Den ville jeg gerne sige noget pænt om, men jeg synes helt ærlig ikke, de sang og dansede godt nok. Den var sød, men jeg havde håbet, den var mere end det«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Jeg læser altid mange bøger på én gang, og Tomas Espedal og Søren Ulrik Thomsen er altid i stakken. I de bløde timer, morgen og aften, skal man være varsom og lukke noget poesi ind, og de er gode til de skrøbelige overgange fra nat til dag og fra dag til nat«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Det var forårskoncert i 2. B på min søns skole. Det var amazing. Der stod 33 forældre med iPhonen fremme og blanke øjne. Det bliver ikke ømmere«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Der er tusind svar, og så er der i virkeligheden kun et: ’Skam’. Jeg åd den råt og blev fuldstændig katapulteret tilbage til mine egne teenageår. Alt er en katastrofe i de år, og det tager serien alvorligt.

Serien er fordomsfri, og den dyrker og står ved klicheerne med slowmotion og vind i håret. Og så er castingen for vild. De der blikke, de kan sende hinanden. SHIT, altså ...«.

Hvad har været din største kulturoplevelse i år?

»Det må være ’Hamilton’ på Broadway. Det er en hiphopmusical, hvilket i sig selv lyder fuldstændig rædselsfuldt, men den har en timing og en sproglig begavelse, så man bare sidder helt fremme i sædet med spidse og store ører. Og så var det et måltid på Geranium i efteråret.

Der er tusind svar, og så er der i virkeligheden kun et: ’Skam’. Jeg åd den råt

Jeg mener, gastronomi på det niveau er en ren kunstart. De dygtigste kokke formår at vise en del af sig selv på tallerkenen, og det er faktisk et ret blottet øjeblik«.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

»Det var, da jeg så ’Min far Toni Erdmann’. Nej, hvor jeg kedede mig. Tidligere på dagen havde jeg set Tom Fords ’Nocturnal Animals’, som er en af de strammeste og skarpeste film, jeg har set i årevis. Et æstetisk overflødighedshorn, hvor ikke en frame sad forkert. Og så gik jeg videre til ’Min far Toni Erdmann’, som i det perspektiv er så sjasket, langsommelig, grim og ufokuseret. Jeg var tæt på at gå, men det var godt, jeg blev, for der var trods alt nogle fine scener til sidst«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været på Roskilde Festival. Det skal der gøres noget ved, for jeg tror faktisk, jeg virkelig godt vil kunne lide det«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden