Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hans Christian Jacobsen
Foto: Hans Christian Jacobsen

Damplokomotivet, der er hejst ned, før der blev lagt tag på den underjordiske attraktion, bliver vartegn for den permanente udstilling, ’Aarhus Fortæller’. Det var jernbanen, der sammen med kysthavnen gjorde, at Aarhus pludselig voksede og blev provinsens største. Udstillingen fortæller byhistorie gennem både klassiske scenarier med vikingehytter og handelsstationer og digitale touch screens, og publikum kan gå på jagt efter detaljer og erindringer i en række små skabe med mini-tableauer. Og så har Den Gamle By skabt et nyt hjørne, viet til Aarhus som musikby.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udstilling fortæller 1200 års Aarhus-historie på 800 kvadratmeter

Aarhus har netop åbnet sin største byhistoriske udstilling nogensinde. Fra vikingetiden over middelalderen og besættelsen til i dag, og med digitalt hejs, gamle lokomotiver eller bare fortællingen om ham, der mødte sin kone »nede ved flodhesten i Frederiksgade«.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hipsterens genvej? Hvor fører den hen? Jeg sætter mig op på den aarhusianske bycykel og træder i pedalerne, og straks viser skærmen foran mig den forreste del af cykelstyret, hvorefter min ’rute’ flimrer forbi som en film: Jeg er hipsteren, der kværner ned gennem gågaden i Aarhus, forbi velkendte butikker og ned mod Domkirken i vild slalom mellem fodgængere, der kaster sig til siden. Jeg bremser, og GoPro-filmens cykel bremser også.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden