Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Miriam Dalsgaard (Arkiv)
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Jeg tænker over, hvilket liv jeg byder mine børn, når jeg turnerer hele tiden«

Sigurd Barrett har læst Sebastians Kleins faderbog, og den har sat tanker i gang.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvilken musik hører du i øjeblikket?

»Jeg er vild med P8 Jazz, fordi kanalen gang på gang overrasker mig. Generelt synes jeg, vi skal huske at overraske hinanden. Det er mange medier dårlige til, men ikke P8. Her er jazzen bredt varieret, og det er dygtige folk, der udvælger musik, jeg ikke har regnet med. En gang imellem endda musik af en af mine yndlingskunstnere, pianisten Michel Camilo«.

Hvornår var du senest i teatret?

»Jeg var inde og se genopsætningen af ’Teaterkoncert Gasolin’ for et års tid siden. Den var med til at grundlægge selve genren teaterkoncert og var virkelig fed. Selv om jeg er tilhænger af, at man skal høre nykomponeret musik i teateret, så ved jeg godt, at de fleste bedst kan lide at høre musik, de kender, og det kan jeg faktisk også godt selv lide. Men det må gerne være i nye fortolkninger, som man ikke havde regnet med. Så det ikke er sangen for sangens skyld, men det hæver sig og bliver et kunstværk. Og det gjorde det her«.

Hvilken udstilling har du senest set?

»Det har været på Nationalmuseet i forbindelse med min danmarkshistorie. Her har jeg fulgt med i arbejdet med alle deres fund. Det er interessant at se, hvordan historien hele tiden ændrer sig i takt med nye metoder og forskningsresultater. For eksempel kom det frem, at Egtvedpigen slet ikke var dansk, som man troede, men kom fra Sydeuropa«.

Hvilken bog har du senest læst?

»Det var Sebastian Kleins ’Fra min fars skygge’. Han er min kollega, og jeg har optrådt en del med hans far Jesper Klein og oplevet hans finurlige måde at bruge både musik og sprog. Han var lidt en læremester for mig. Bogen er spændende, fordi den også handler om at være søn af Jesper Klein. Jeg tænker selv over, hvilket liv jeg byder mine børn ved at have dem med på landevejen hele tiden og opleve rampelyset set fra backstage-lokalet. Selvfølgelig tænker jeg over, om jeg giver dem en o.k. opvækst, og om jeg er en god nok far. Så det er rart at læse om en barndom med en kendt showbizz-far, man skal dele med hele Danmark. Og så er bogen også velskrevet og reflekteret på en begavet måde«.

Hvilken koncert var du senest til?

»Det var MC Einar på Forbrændingen. Jeg er faktisk ikke til rap, men han var en banebryder inden for dansk rap. Så jeg tog derud, og de spillede bare hamrende godt. Han er virkelig virtuos, og teksterne er sjove. Der var en tekst, der handlede om, hvordan vi i vores navlepillende adfærd hele tiden har brug for en coach i stedet for at mærke efter, hvad der er det rigtige at gøre. Det var ret genialt«.

Hvilket tv-program har gjort indtryk på dig for nylig?

»Det er egentlig ikke et tv-program, men en film, jeg så i tv. ’Flugten, hed den. Den er noget af det mest fantastiske, jeg har set i mange år. Plottet er virkelig godt, fordi det sætter spørgsmålstegn ved hele vores stigmatiserende måde at gå til flygtningespørgsmålet på«.

Hvilken hjemmeside bruger du meget tid på?

»Det er Kraks ruteplan, fordi jeg turnerer rundt i landet hele tiden. Jeg bruger mest internettet som en praktisk ting. For eksempel til e-handel, som jeg er ved at øve mig i. Jeg kan godt se, det er smart, men jeg er egentlig modstander af, at den menneskelige kontakt forsvinder. Det synes jeg er uendeligt trist«.

Hvilken kulturoplevelse er du ked af, du gik glip af?

»Det må være, da Paul McCartney spillede på Roskilde Festival. Jeg har hørt Stevie Wonder, Prince og mange af de store, men ham mangler jeg«.

Hvilken kulturoplevelse følte du, at du spildte tiden på?

»Sådan tænker jeg ikke. Det er vigtigt, vi støtter kulturen. Så jeg går aldrig og er sur over, at jeg har brugt penge på noget«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden