Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jacob Ehrbahn
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren: »Jeg elsker alt, hvad der er engelsk«

Ugens kulturforbruger er musiker Jørgen Olsen. Han er 67 år og vandt med Brødrene Olsen, sammen med sin bror, Eurovision Song Contest i 2000 med sangen 'Fly on The Wings of Love'. Finalen i dette års Eurovision finder sted lørdag.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Cliff Richard & The Shadows: ’Live at The ABC Kingston ’

»I den ene af mine biler lytter jeg til cd’er. Jeg har kun albums med The Beatles og Cliff Richard i bilen. Et helt fantastisk album er et livealbum med Cliff Richard fra 1962. Når jeg hører, hvordan de spiller, de her gutter, der på det tidspunkt er omkring 22 år gamle, så hænger kæben. Men ellers hører jeg mest musik på Spotify. Jeg har en liste med omkring 1.000 melodier med numre af forskellige musikere fra The British Invasion. Det giver mig en utrolig stor glæde at lytte til det og 1960’ernes popmusik i det hele taget«.

Foto: Sebastian Buur Gunvald (Arkiv)

Teater

Skuespilhuset: ’Erasmus Montanus’

»For at være helt ærlig, så føler jeg lidt, at teatrene hele tiden blot finder nye måder at sætte ’Hamlet’ op på. Det rykker ikke. Omvendt er jeg heller ikke tiltrukket af det meget eksperimentelle teater. Sidst jeg var i teatret, var for tre år siden. Her så jeg en opsætning af Ludvig Holbergs ’Erasmus Montanus’ i Skuespilhuset med Søren Sætter-Lassen«.

Film

’Kongens valg’

»En gang om måneden går jeg biografen. I Grand Teatret har jeg senest set Erik Poppes ’Kongens valg’ med Jesper Christensen i rollen som kong Haakon VII. Det var fandeme en god film om problematikken i Norge, da den tyske besættelsesmagt rykkede ind i 1940. Jesper Christensen er indbegrebet af en fantastisk skuespiller. Man sidder ikke på bageste række og tænker: Nå, der er Jesper Christensen. Man tænker: Der er kong Haakon VII«.

Foto: Camera Film

Bøger

Keith Richards: ’Livet’

»Jeg er i gang med at læse Rolling Stones-guitaristen Keith Richards selvbiografi, ’Livet’. Jeg kan godt lide at fordrive tiden med at læse bøger om popmusikere, og det slår mig altid, hvor intelligente de her mennesker, som man har en tilbøjelighed til at tro er nogle barylere, er. Den her er jeg ked af, at jeg snart er færdig med. Keith Richards er sjov, han er en rigtig englænder. Jeg elsker alt, hvad der er engelsk«.

Koncerter

Cliff Richard i Royal Albert Hall

»I oktober 2015 var jeg inviteret til Cliff Richards 75-års fødselsdagskoncert i Royal Albert Hall. At få lov til at sidde i den smukkeste spillearena, jeg nogensinde har set, og møde en masse koryfæer som Brian May fra Queen og Elton John, det var mageløst«.

TV

DR: ’Historien om Danmark’

»Den var dæleme god, DR’s serie ’Historien om Danmark’. Især da serien i tid nåede til mere genkendelige historiske perioder, blev det dybt fascinerende. Derudover er Lars Mikkelsen jo en fantastisk fortæller. I det hele taget var det bare formidabel historiefortælling, som var meget lærerig«.

Foto: Morten Krüger

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden