Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ulf Pilgaard har været med på Bakken siden 1968. Måske han også i år parodierer dronningen?
Foto: Henrik Petit

Ulf Pilgaard har været med på Bakken siden 1968. Måske han også i år parodierer dronningen?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cirkusrevyen, Sort Sol og Tal R skal du opleve i næste uge

Tal R, Sort Sol og Bakkens revytradition er nogle af de ting, Politikens anmeldere vil holde særligt øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Scene

Cirkusrevyen. Premiere 18. maj

Der er ikke mindre end 43 års aldersforskel på yngste og ældste medvirkende i årets udgave af den traditionsrige revy i den grønne skov nord for København. Ulf Pilgaard har faktisk været en del af truppen længere, end comediennen Lise Baastrup (født 1984) har haft sin gang på denne planet. Pilgaard debuterede i teltet i 1968. Og måske er denne aldersforskel udtryk for, at der i revysammenhænge ingen generationskløft er: Grinet transcenderer tiden.

Således kan publikum formentlig på ny se frem til en generøs blanding af satire, show, sang og sketch instrueret af Lisbet Dahl. Og mon ikke hun atter selv giver den som samfundsrevsende dame med skæve rim og skarpe pointer? Det kunne jo også være, at Ulf Pilgaard parodierede vort lands monark. Til 31. august.

Kunst

Tal R på Lousiana. Åbner 20. maj

Der er ikke tal på det antal værker, som Tal R efterhånden har vist på Louisiana. For tyve år siden debuterede han på en større udstilling om ny kunst fra Danmark og Skåne. For ti år siden havde han med ’The Sum’ sin første separatudstilling i Humlebæk. Og nu – med den retrospektive ’Academy of Tal R’ – slår den 50-årige kunstner for tredje gang sit navn fast – med endnu større bogstaver: 52 malerier, 6 kollagebilleder, 34 kunstnerbøger og 26 tegninger fra midten af 1990’erne til (næsten) nu. Samt 35 skulpturer fra 2005. Til 10. september.

Beat

Sort Sol: Stor Langsom Stjerne.

Udkommer 19. maj.

Der er gået 40 år, siden Sort Sol blev dannet. Som Sods. Der er gået 16 år, siden Sort Sol udgav deres seneste album, 'Snakecharmer'. Der er kun tre medlemmer tilbage i den danske postpunk-gigant, men efter deres længste pause udgiver Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Thomas Ortved deres syvende album, 'Stor Langsom Stjerne'.

Design

Marianne Nielsen. Bagsværd Kirke.

Keramikeren Marianne Nielsens blomstrende univers har indtaget Bagsværd Kirkes gallerigang. Direkte på det rå betongulv har hun anbragt seks ukrudtsblomster, der ser ud, som om de er vokset op af fugerne i gulvet. Hendes keramik er en lilleputverden, hvor der er kælet for alle detaljer, og hvor glasur, former og farver går op i en højere enhed. ’Modelleret glaseret lertøj’ kalder hun udstillingen, der indgår i udstillingsrækken ’TILSTEDEt’, som kan opleves igennem hele året i Jørn Utzons karakteristiske kirke. Til 28. maj

Klassisk

Torsdagskoncerten. 18. maj

Otte horn, masser af strygere og et væld af slagtøj. Herunder en enorm hammer, der skal bankes mod en stor trækasse, så det lyder som en økse, der falder. Spørgsmålet er, om det skal ske to eller tre gange. Gustav Mahler, hvis tragisk-sorte 6. Symfoni fik sin første opførelse i 1906, var selv i tvivl, for det tredje slag fælder helten »som et træ«. Helten var Mahler selv, og symfonien er gået over i historien. Dirigent er den populære Adam Fischer.

Film

Alien – The Covenant.

Biografpremiere 17. maj

Med ‘Alien’ og ‘Blade Runner’ lavede Ridley Scott på få år to af alle tiders mest indflydelsesrige sci-fi-film, to nu halvgamle film, som begge bliver forsøgt genoplivet i år. ’Blade Runner 2049’ er lagt i hænderne på Denis Villeneuve, mens Scott selv sidder ved styrepinden på ’Alien – The Covenant’. Det er ’Alien 5’, men første gang siden begyndelsen, at Scott selv instruerer. Forhåbentlig kan han leve lave en bedre sci-fi-film end tilløbet ’Prometheus’.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden