Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Når der endelig er stille, har ugens kulturforbruger ikke behov for at udfylde tomrummet. Hun elsker stilheden og at læse en god bog lige inden sengetid.
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Når der endelig er stille, har ugens kulturforbruger ikke behov for at udfylde tomrummet. Hun elsker stilheden og at læse en god bog lige inden sengetid.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kulturforbruger: »Sladderprogrammet ’Det vi taler om’ er en pragtfuld ventil«

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Angu

»Der er så meget larm i mit hjem, at jeg som udgangspunkt ikke har brug for at tilføre mere larm. Det bedste er egentlig, når der er stille. Og hvis der en sjælden gang er stille derhjemme, har jeg ikke brug for at udfylde tomrummet.

Men jeg er ellers meget glad for den grønlandske sanger Angu. Jeg kan godt forstå den der hjerteskærende mentalitet, man finder i hans musik. Det kan jeg godt lide at vende tilbage til, når jeg lige falder over det«.

consequat.

consequat.

Film

’Far til fire – på toppen'

»Jeg har egentlig aldrig været specielt optaget af at gå i biografen, men i påskeferien var jeg faktisk inde og se ’Far til fire – på toppen’. Eller var det en ’Min søsters børn’-film? Jeg har set en del af den slags film efterhånden. Og det er udmærket. Jeg er bare taknemmelig for, at vi har bevæget os væk fra det helt pattede Teletubbies-stadie. En nogenlunde voksen monolog, synes jeg er et stort privilegium«.

Bøger

Christian Mørk: ’Kujonen’

»Jeg lever mit liv for at få lov til at ligge en halv time i min seng, når alle holder op med at råbe og skrige omkring mig, lige inden jeg skal sove. Mandag aften blev jeg færdig med Christian Mørks ’Kujonen’. For nylig har jeg også læst ’Langsom Mand’ af J. M. Coetzee. Den næste, jeg skal i gang med, er ’Et lille liv’ af Hanya Yanagihara. Jeg kværner bøger som en mejetærsker, og jeg er ikke så karrig; jeg læser alt muligt mærkeligt.

Jeg elsker fornemmelsen af at være i det intime rum, man får sammen med gallerierne af folk, der optræder i de bøger, jeg læser. Men jeg har en tendens til at læse utroligt hurtigt, og derfor går nogle af de finere detaljer også tabt på mig af og til«.

TV-serier

Barnaby

»Serietrippet, som folk kører fuldstændig hæmningsløst på, interesserer mig overhovedet ikke. Jeg har ikke rigtig tiden, og jeg kommer tit til at kede mig. Og nogle gange er det hele så kompliceret, at jeg slet ikke kan følge med.

Først er der spionage, så kommer kontraspionagen, og så er jeg helt lost. Jeg kan heller ikke lide blod, skud og mord. Det eneste, jeg kan holde ud at se i fjernsynet, er engelske krimiserier med et humoristisk tilsnit. Som ’Barnaby’ for eksempel«.

Radio

Radio24syv: ’Det vi taler om’ m.fl.

»Min mand arbejder for Radio24syv, så jeg kan dårligt få forkærlighed for andet end kanalens programmer. Jeg kan godt finde på at podcaste ’Cordua & Steno’, som altid er værd at høre, ’Det Røde Felt’ med Lars Trier Mogensen, og så er sladderprogrammet ’Det vi taler om’ en pragtfuld ventil, når man arbejder på ’Deadline’, som altid er så alvorlig.

Jeg har svært ved at stå for den energi, de kan mobilisere omkring et stofområde, som vi bare må acceptere er en del af det at være menneske. Vi har en grundlæggende nyfigenhed i forhold til de rige, kendte og kongelige. Nogle vil kalde det en guilty pleasure. Jeg nægter at bruge det udtryk, for der er ikke noget at skamme sig over i den sammenhæng«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden