Jeremy Deller er en af flere britiske kunstnere som med sin kunst protesterer mod Theresa May, der kan blive genvalgt i morgen. Fotoet her er fra Venedig Biennalen i 2013.
Foto: Domenico Stinellis/AP

Jeremy Deller er en af flere britiske kunstnere som med sin kunst protesterer mod Theresa May, der kan blive genvalgt i morgen. Fotoet her er fra Venedig Biennalen i 2013.

Kultur

Strong and stable my arse: Britiske kunstnere protesterer mod Theresa May med alt fra slogans til vaser

Jeremy Deller plastrer London til med plakater, mens Banksy lovede ulovlige gaver. De britiske kunstnere vil påvirke briterne til at lade være med at stemme konservativt i morgen.

Kultur

»Strong and stable« - stærk og stabil.

Sloganet er blevet synonymt med den britiske premierminister Theresa May og hendes valgkampagne her op til valget i morgen.

Men i Londons gader har sloganet fået en tilføjelse.

»Strong and stable my arse«.

Altså sådan nogenlunde »stærk og stabil, rend mig i røven«.

Det nye slogan står på store plakater i hele byen og har gjort det i flere uger nu.

Bag dem står en af Storbritanniens mest berømte kunstnere Jeremy Deller, som blandt andet lavede Englands pavillon på Venedig Biennalen i 2013.

Han siger til Guardian, at plakaterne »forklarer sig selv«.

Exceptionel kunstnerprotest

Ifølge Artnet News protesterer britiske kunstnere med exceptionel iver i forbindelse med det britiske valg i morgen.

Udover Deller har også street art-kunstneren Banksy lovet vælgere et gratis kunstværk, hvis de kunne vise en stemmeseddel uden et konservativt kryds.

Et tilbud der dog hurtigt viste sig at være ulovligt.

Andre kunstnere er havnet midt i valgkampen mere ved et tilfælde.

Kunstneren Grayson Perry, især kendt for sine keramiske vaser med politiske budskaber og for sit  kvindelige alter ego 'Claire', åbner sin nye udstilling på Serpentine Gallery i morgen, på valgdagen.

Datosammenfaldet var tilfældigt, men ifølge en tv-dokumentar inspirerede sammenfaldet Perry til at lave hele sin udstilling om og fokusere den på valgkampagnen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden