Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Newzealandske Lorde debuterede som 16-årig for 4 år siden. Nu udkommer hendes andet album, der former sig som scener fra en privat fest.
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Newzealandske Lorde debuterede som 16-årig for 4 år siden. Nu udkommer hendes andet album, der former sig som scener fra en privat fest.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Så begynder festen for Lorde

Et tv-portræt af Lise Nørgaard og et nyt album fra newzealandske Lorde er noget af det, Politikens anmeldere vil holde særligt øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV. Længe leve Lise. DR 1. 14. juni kl. 20.00

Som om vi ikke allerede har fået rigeligt med genudsendelsen af ’Matador’, bedstsælgerbiografien om hendes første 100 år på planeten med samt alle mulige andre omtaler, kommer altså nu det store tv-portræt af Lise Nørgaard, hvor den empatiske dokumentarist Per Wennick tegner hendes mentale og fysiske kontrafej fuldt op. Blandt vidnerne er så forskellige gemytter som Søren Pind, Kirsten Olesen, Malene Schwartz og såmænd stylisten Dennis Knudsen, der sørger for, at Madame Matador stadig tager sig optimalt ud. Jamen altså. (-palle)

DESIGN. Louise Hindsgavl & Andrew Castro. Puls Contemporary Ceramics, Bruxelles. Til 8. juli

Louise Hindsgavl er noget af det vildeste, man kan finde på den danske keramikfront. I kridhvidt porcelæn skaber hun figurer, der ligger så langt fra mormors klassiske rædsler fra Bing & Grøndahl, som man næsten kan komme. Hindsgavls figurer er groteske, frygtindgydende, småperverse og meget smukke. Frem til 8. juli udstiller Hindgavl i det danske keramikgalleri Puls i Bruxelles, hvor hun får selskab af den amerikanske keramiker Andrew Castro. (hedebo)

TEATER. Den bedste mand. Premiere 15. juni

’Må den bedste mand vinde’ er både en kliché og en dyb sandhed, når det gælder om boksning. Ursporten, hvor to mænd står over for hinanden, og kun den ene kan forlade ringen som sejrherre. En dansk biopic og omsider en rigtig dansk boksefilm. På alle måder. For profbokseren Jørgen ’Gamle’ Hansen var faktisk ikke vild med at slås for livet i ringen. To gange Mikkel skal sikre ’Den bedste mand’ succes. Mikkel Boe Følsgaard spiller den modvillige mesterbokser, mens Mikkel Serup har instrueret. Serup har foruden afsnit af tv-serier hidtil kun instrueret ’Klassefesten 2’. (sko)

BEAT. Lorde: Melodrama. Nyt album ude 16. juni

Det er 4 år siden, at newzealandske Lorde udgav sin debut, ’Pure Heroine’. Hun var 16 år og overrumplede os med sin poetisk stærke goth-pop. Nu er Lorde 20 år og klar med opfølgeren. Hun har fortalt, at debuten var teenagelivet i et fastfrosset øjeblik, mens festen for alvor begynder på ’Melodrama’. Helt konkret former albummet sig som scener fra en privat fest. Lorde spiller også på Roskilde Festival til sommer. (Sim-L)

KUNST: Portrætter på Parkmuseerne. Fra 15. juni

Portrætter er billeder, der aldrig trætter. Ikke mindst fordi de kan så meget, især være så forskellige. Hver gang man møder et portræt, skal man afgøre, om det er iscenesættelse, afsløring eller bare en afbildning. Det kan en buket udstillinger om kunst, film og naturvidenskab fortælle mere om. De vises fra 15. juni til 22. december på Parkmuseerne – de seks museer og kulturattraktioner omkring Kongens Have. En portrætguide – med udtalelser fra førende eksperter – sørger for, at du ikke går glip af de mest interessante portrætter. (pmh)

KLASSISK. Glyndebourne-festivalen, Sussex. Til 27. august

Glyndebourne-operaen i Sussex syd for London er et meget britisk foretagende. Smoking, kjoler, picnickurve og Pim’s på plænen hører med. Men torsdag og søndag i næste uge kan man så også opleve en af italieneren Cavallis tidlige barokoperaer, ’Hipermestra’, om kongedatteren, der nægter at adlyde sin far og slå sin mand ihjel. En af de tidligste operaer i musikhistorien. Den gad jeg godt høre, hvis jeg var på de kanter. (tm)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden