Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
’Nyforelsket’, der er instrueret af Ville Gideon Sörman, er en af afgangsfilmene fra Den Danske Filmskole. Den handler om Alice, der føler, at hendes liv er gået i stå, efter at hun er droppet ud af studiet og har slået op med kæresten Julian.
Foto: Valdemar Cold Winge Leisner

’Nyforelsket’, der er instrueret af Ville Gideon Sörman, er en af afgangsfilmene fra Den Danske Filmskole. Den handler om Alice, der føler, at hendes liv er gået i stå, efter at hun er droppet ud af studiet og har slået op med kæresten Julian.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Fremtidens filmmagere folder sig ud

Filmskolens afgangsfilm og Ai Weiweis redningsveste på Charlottenborg er noget af det, Politikens anmeldere vil holde særligt øje med i den kommende uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FILM. Filmskolens afgangsfilm 19.-21. juni i Nordisk Films Biografer

Hvordan tegner dansk films fremtid? Det kan man få et fingerpeg om, når afgangsfilmene fra Den Danske Filmskole i næste uge bliver vist i biografen. De seks afgangsfilm fra fiktionslinjen viser en stor variationsbredde og masser af talent. Hvis danske film er for ens, så er det et problem, der opstår senere i processen! De seks novellefilm bliver vist alle tre dage, mens dokumentarerne kun kan ses 21. juni. Alle filmene bliver dog senere vist på DR K. (sko)

BEAT. DJ Khaled: Grateful. Album ude 23. juni

DJ Khaled er en farverig personlighed. Tjek hans Snapchat eller Instagram for beviser. Han har det sorte bælte i selv-branding, hvilket er lig med magt i tidens opmærksomhedsøkonomi. Derfor tiltrækker DJ Khaled de største megastjerner til sine beats. Gæsterne på ’Grateful’ er bl.a. Beyoncé, Jay-Z, Drake, Nas, Nicki Minaj, Sizzla, Future, Young Thug. Enten er man med her, eller også er man næsten ingenting. Og for at gøre det hele endnu mere vanvittigt er Khaleds lille dreng Ashad anført som executive producer. Han er født i oktober 2016. Vi lever i en skør, men skæg verden. (Sim-L)

KUNST. Ai Weiweis nye installation på Charlottenborg 20. juni

Solopgang over Charlottenborg! På tirsdag indvies Ai Weiweis nye kunstværk, skabt specielt til facaden på Charlottenborg. Hans installation ’Soleil levant’ (frit efter Monets eget politisk-sociale maleri ’Impression, Soleil Levant’ fra 1872) består af en barrikadering af kunsthallens vinduer med mere end 3.500 redningsveste opsamlet fra flygtninge, der er kommet i land på den græske ø Lesbos, skriver Charlottenborg i sin pressemeddelelse. 20. juni er i øvrigt også FN’s internationale flygtningedag. Indvielse kl. 16-19. Solopgangen kan ses frem til 1. oktober. (theil)

TV. Glow. Premiere på Netflix 23. juni

Kvindelig fribrydning er ikke ligefrem noget, vi er forvænt med på skandinaviske tv-skærme, så alene af den grund er der anledning til at glæde sig til tv-serien ’Glow’. For den handler nemlig om en ung, stræbsom skuespillerinde i 1980’erne, der trods pænt hår og flotte bryster ikke rigtig kan få gang i karrieren, og derfor skifter hun rollefag; hun tager ansættelse i det cirkus, der hedder wrestling, hvor armbevægelser og maner er alt og resultatet forudskikket. Der er imidlertid også andre årsager til at være forventningsfuld: Serien er nemlig blandt andet skabt af Jenji Kohan, der stod bag ’Orange Is The New Black’ og før det ’Weeds’. Hovedrollen som den håbefulde hovedperson Ruth Wilder spilles af Alison Brie, der efter medvirken i blandt andet ’Mad Men’ forventes at få sit helt store gennembrud. (-palle)

KLASSISK OG JAZZ. Wigmore Hall i London. Fra 20. juni

Livet går videre i London, og hvis jeg var dér i næste uge, ville jeg tjekke Wigmore Hall ud: Tirsdag franske Ensemble Intercontemporain, der spiller Debussy og Messiaen, onsdag det britiske King’s Consort med Bach, torsdag jazzbassisten Omer Avital, der er på vej til Copenhagen Jazz Festival i København i næste måned, lørdag Cecilia Bartoli og – og! – kontratenorkongen Philippe Jaroussky på samme koncert ... jamen altså, det er jo én stor slikbutik for musikelskere! (tm)

DESIGN. Morten Løbner Espersen: Vessels. Brutto Gusto Fine Arts, Berlin. Til 8. sep.

Det er efterhånden længe siden, man har kunnet opleve den danske keramiker Morten Løbner Espersen på dansk jord. Hans værker vises primært i udlandet og er eftertragtede i både Paris, Miami og New York. De kommende to måneder behøver man dog kun at drage til Berlin for at opleve Espersens smukke krukker, der er små oplevelsesrejser ud i glasurens verden. ’Vessels’ hedder udstillingen, som vises på det funky designgalleri Brutto Gusto på Torstrasse i centrale Berlin. (hedebo)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden