Hun udgav for nylig sit eget album 'Witness'. Men Katy Perry er også med på Calvin Harriss' nye album, der udkommer i den kommende uge. Her ses hun på scenen i byen i Tango, Californien i maj.
Foto: Chris Pizzello/AP

Hun udgav for nylig sit eget album 'Witness'. Men Katy Perry er også med på Calvin Harriss' nye album, der udkommer i den kommende uge. Her ses hun på scenen i byen i Tango, Californien i maj.

Kultur

Stjerneparade med Pharrell, Nicki Minaj og Katy Perry i spidsen er klar til nye salgsrekorder

Nyt album fra det store dj-fænomen Calvin Haris, Win Wenders i operaen og Grønnegårds Teatret er noget af det, Politikens anmeldere vil holde sætligt øje med i den kommende uge.

Kultur

FILM

Kæmpen. Biografpremiere 29. juni

Johannes Nyholms ’Kæmpen’ (’Jätten’) ryddede nærmest bordet for Guldbagge-statuetter i Sverige. Det lyder da også som en film, der vil gøre sit bedste for at knuse dit hjerte. Rikard er en svært autistisk og vanskabt mand, der ved fødslen blev skilt fra sin mor.

Nu er han overbevist om, at han kun kan vinde hende tilbage, hvis han vinder det internationale petanquemesterskab. Til at bistå sig har han en 70 meter høj kæmpe. Sagde nogen svensk realisme?

OPERA

Perlefiskerne, iscenesættelse: Wim Wenders, Schiller Theater, Berlin. 30. juni, 2. og 4. juli

Nu er det nok for meget at satse på, at Bruno Ganz og Peter Falk, begge stjerner fra Wim Wenders’ 1980’er-kultfilm ’Himlen over Berlin’, synger den berømte herreduet fra ’Perlefiskerne’ på fredag, når dirigenten Daniel Barenboim slår an til Bizets opera på Schiller Theater i Berlin. Men det er ganske vist, at det er den tyske filminstruktør, der her for første gang prøver kræfter med operamediet som iscenesætter.

For fire år siden kæntrede planerne om en ’Ring’ af Wenders i Bayreuth. Med så meget desto større spænding imødeses denne opsætning. Wenders har efter sigende valgt Bizets opera, fordi han kendte den i forvejen, og det er da i hvert fald en begyndelse. Opsætningen havde premiere i går, lørdag, og spiller foreløbig i alt fire gange.

TV-SERIER

The Garden of Bronze. HBO. Premiere 26. juni

Streamingtjenesternes globale gennemslagskraft og det deraf følgende krav om lokalt indhold har blandt andet den positive effekt, at vi her i den angelsaksisk- orienterede verden i højere grad en tidligere får mulighed for at se tv-serier fra den spansktalende del af kloden.

Og en ganske imødeset sådan er filmatiseringen af Gustavo Malajovichs roman ’El Jardin de Bronze’ fra 2012. Den handler om en forælders værste frygt: at barnet pludselig forsvinder sporløst. Og det er akkurat, hvad arkitekten Fabian Donau kommer ud for. Han alarmerer politiet, men der er ikke rigtig hul igennem der, så han bliver nødt til at tage sagen i egne hænder.

Handlingen udspiller sig i Buenos Aires, og byen siges at spille en lige så stor rolle i historien som de medvirkende skuespillere og plottet. Måske er der tale om Borges noir. Serien er i ti episoder.

BEAT

Calvin Harris: Funk Wav Bounces vol. 1. Album ude 30. juni

Ugen efter at DJ Khaled samlede en favnfuld hitsultne popstjerner på sit album ’Grateful’, er det skotske Calvin Harris’ tur til at indtage rollen som den som fløjtende popfænger fra Hameln. Og kongen af dancepop står ikke tilbage for Khaled.

I de senere år har Harris sat den ene salgsrekord efter den anden på hitlisterne og placeret sit navn højt på Forbes’ liste over verdens bedste betalte dj’s. Blandt de mange popstjerner, der gerne vil have en bid af dén succeskage og synger på skottens femte album, er Pharrell Williams, Ariana Grande, Nicki Minaj, Snoop Dogg, Future og Katy Perry. For blot at nævne nogle få. Det ligner en uundgåelig sommerplage.

TEATER

Don Ranudo. Grønnegårds Teatret. Premiere 30. juni

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Så er der teater i det grønne, og med opførelsen af Holbergs komedie ’Don Ranudo’ i Grønnegårds Teatret bliver det ikke meget festligere – og i alt fald ikke fornemmere! Historien om Don Ranudo (navnet læst bagfra: o du nar!) og hans hustru, Donna Olympia er, at nok er de ud af Spaniens fornemste adelsslægt, men de er fattige som kirkerotter. Det kommer der så en masse snobbet sjov og fisefornem ballade ud af.

Henrik Koefoed og Lone Hertz troner i al deres armod på scenen, Emmet Feigenberg har instrueret, Karin Betz har skabt scenografi og kostumer.

DESIGN

Ane Henriksen møder Jens Søndergaard. Heltborg Museum. Til 3. september

Billedkunstner og væver Ane Henriksen har i en årrække arbejdet med genbrugsmaterialer i form af aflagt tøj og især brugte skjorter fra forretningsmænd. Hun forvandler tekstilerne til store vævede værker, og de kommende måneder kan man opleve hendes fortolkning af billedkunstneren Jens Søndergaards (1895-1957) værker.

Henriksen har – som Søndergaard – boet i Thy, og fascinationen af egnens smukke og barske natur kan ses i de malede og vævede værker, der mødes i Heltborg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce