Skuespiller Simon Mathew er Amlet i digteren Caspar Erics omskrivning af Shakespeares drama, som har premiere på Aarhus Teater.
Foto: Petra Kleis/ Aarhus teater

Skuespiller Simon Mathew er Amlet i digteren Caspar Erics omskrivning af Shakespeares drama, som har premiere på Aarhus Teater.

Kultur

Hashtag Hamlet og mænd i panikalderen: Det skal du holde øje med i denne uge

En ny version af den 400 år gamle Shakespeare-klassiker fra manden, der er blevet kaldt hashtag-generationens digter, Caspar Eric, og en komedie om mænds midtvejskrise er noget af det, Politikens anmeldere vil holde øje med den kommende uge.

Kultur

FILM

’The Trip to Spain’. Instr. Michael Winterbottom. Premiere 31. aug.

De kulinariske komikere Steve Coogan og Rob Brydons fælles rejser plejer at være indbegrebet af hygge. Som man kan se det på tv i øjeblikket, hvor ’The Trip to Italy’ vises i seks afsnit på DR. Så det kan næppe gå helt galt i Spanien, hvor de to i rollen som nutidig Don Quixote og Sancho Panza skal spise gris og fisk og åle hinanden efter noder.

TV

’The Walking Dead’ – sæson 5. Streames fra 1. sept. på Viaplay.

Det er stadig ikke let at være overlevende efter zombie-apokalypsen, når verden i den grad er af lave, og man hele tiden skal passe på ikke at blive bidt af de uchikke, stift spadserende ghouler, der hungrer efter menneskekød i almindelighed og hjerne i særdeleshed. Men vor gruppe, anført af den tidligere politimand Rick, gør, hvad de kan for at bevare menneskeligheden; der dukker bare hele tiden nye prøvelser op.

BEAT

LCD Soundsystem: ’American Dream’. Album. Ude 1. sept.

Egentlig var LCD Soundsystem lagt i graven. Med fuld fanfare. De amerikanske disco-punks udgav i 2010 det stilsikre album ’This Is Happening’ og gav året efter en sidste koncert i Madison Square Garden i New York. Det var slut. Men frontmand James Murphy fortrød. David Bowie prikkede til ham. Og pludselig var de tilbage på scenen og spillede blandt andet på Roskilde Festival sidste år. Nu kommer deres fjerde album, og ud fra titlen at dømme er den tumultariske tilstand i USA ikke gået ubemærket hen hos LCD Soundsystem.

TEATER

’#amlet’. Caspar Erics version af Shakespeares klassiker. Premiere 1. sept. Aarhus Teater.

Selvfølgelig måtte titlen på digteren Caspar Erics version af Shakespeares ’Hamlet’ blive ... ’#amlet’.

Caspar Eric er jo udråbt til ’hashtaggenerationens digter’.

Nu debuterer han altså som dramatiker, og historien – og tragedien – om Hamlet og Ofelia ligger for så vidt ligefor. I sin anmeldelse af Caspar Erics seneste digtsamling ’Avatar’ noterede Thomas Bredsdorff bl.a., at »Caspar Erics nye energiske digte mønstrer selvmorderne som en hær af oprørere mod det strømlinede liv«, og at »Han behersker et sprog for det at være udenfor, at betragte de raskes småfascistiske krav om retten til riget og den smerte, det volder den uraske«.

COMEDY

’Ingen panik’. Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen. Premiere 31. aug.,Bremen.

De tre folkekære skuespillere, der også er gamle venner, kommer midtlivskrisen i møde ved at gå på scenen med et komedieshow, der udstiller dem som de midaldrende mænd, de er. De oplyser, at det kun kan gå galt, men at det bliver på den morsomme måde. For filteret er helt og aldeles væk; det er med andre ord en forestilling uden blusel.

Og når man ved, hvad de tre herrer kan finde på og ejer af potentiale, kan det meget vel gå hen og blive seriøst sjovt.

KUNST

Erik A. Frandsen: ’Haiti’. Brandts. Brandt Torv 1, Odense. 25. aug.-30. dec.

Til sin nye udstilling på Brandts i Odense har Erik A. Frandsen skabt et rum, inspireret af kunstnerens egen personlige dagbog fra en rejse til Haiti. Rummet består af 28 kæmpemæssige lyspaneler i bøjet neon, i dialog med kridttegninger. Helheden fastholder ikke bestemte lokaler, men søger et poetisk og suggestivt udtryk for rejsens forskellige indtryk. I øvrigt er der mere Erik A. Frandsen i Galleri Hans Alf i Holbergsgade 8, København, der indtil 7. oktober supplerer op med udstillingen ’Flower Angles’ – af nye arbejder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce