Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

Skuespiller Olaf Johannessen er ugens kulturforbruger.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturforbrugeren er vild med sangerinden St. Vincent: »Fed pop på meget højt niveau«

Hver uge fortæller en aktuel kulturpersonlighed om sit kulturforbrug. I denne uge: Olaf Johannessen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

David Bowie og St. Vincent

»Musik er der hele tiden, nogle gange på afstand og nogle gange helt tæt på. For tiden genhører jeg i forbindelse med udgivelsen af et stort bokssæt, som lige er kommet, David Bowie, og som jeg er stor fan af. Jeg lytter også til St. Vincent alias Annie Clark – hun har for nylig udgivet albummet ’Masseduction’. Fed pop på meget højt niveau. Ellers bruger jeg meget musik i forbindelse med mit arbejde, som inspiration, som stemningsgiver og som en vej ind i andre universer«.

Teater

Schaubühne Berlin: Richard III

»Det er et stykke tid siden, jeg har set teater, fordi jeg selv har stået på scenen i en lang periode nu. Men ’Richard III’ på Schaubühne i Berlin var en fantastisk forestilling og et eksempel på, hvad teater, der forholder sig til sin samtid igennem en klassisk tekst, kan. Bestemt en rejse værd«.

Film

’The Party’, ’Stefan Zweig: Farvel til Europa’, ’The Square’

»Det samme gør sig desværre også gældende med hensyn til film. Jeg har en lang, lang liste af film, jeg skal have set: ’The Party’, ’Stefan Zweig: Farvel til Europa’, ’The Square’ og flere, der ikke bliver vist i biograferne længere. Dem håber jeg at fange på nettet«.

Kilde: CAMERA FILM

Bøger

Peter Bastian: ’Ind i musikken’

»Oftest bliver det mest til faglitteratur i forbindelse med arbejdet. Jeg er ved at genlæse Peter Bastians bog ’Ind i musikken’, som jo er en fabelagtig bog, der prøver at indkredse og beskrive noget, der måske er ubeskriveligt. Altings sammenhæng måske. Men Inger Christensen ligger der også fast, og det har hun gjort i mange år«.

Koncerter

Bob Dylan i Amsterdam

»Den seneste må have været Bob Dylan i Amsterdam i april. Det er sgu længe siden. Det må jeg simpelthen gøre noget ved«.

Tv

DR: ’Romaerne kommer’ og ’Tæt på sandheden’

»Det kan man jo fange på nettet. Heldigvis! Lige nu følger jeg DR 3’s ’Romaerne kommer’, som jo endnu en gang gør det tydeligt, hvor urimeligt og skræmmende det er, når vi skærer et helt folkefærd over en kam. Og så må jeg også lige nævne, at Jonatan Spangs satireshow ’Tæt på sandheden’ sgu er forfriskende og tiltrængt på tv«.

Radio og podcast

’P1 Eftermiddag’, ’P2 Klassisk’ og den2radio

»Ofte hører jeg ’P1 Eftermiddag’, som er godt, klogt og underholdende. ’P2 Klassisk’ kører også ret tit. Og så hører jeg også den2radios podcast ’Europas idéhistoriske rødder’, der handler om europæisk kultur gennem de sidste 2.500 år«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden