Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Taylor Swift i albummets første single ’Look What You Made Me Do’ svaret igen overfor kendisser som Kanye West og Katy Perry.
Foto: John Salangsang/Invision/AP

Taylor Swift i albummets første single ’Look What You Made Me Do’ svaret igen overfor kendisser som Kanye West og Katy Perry.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Taylor Swift tilbage med hævngerrig tone

Glasmuseet Ebeltoft har fået fingre i Søren Seebachs glassamling, Taylor Swift kommer med nyt album, og HBO har premiere på Smilf. Alt sammen noget, Politikens anmeldere holder øje med i næste uge.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Musik

Taylor Swift: Reputation. Nyt album ude 10. nov.

Hvem har sit omdømme på spil i titlen på Taylor Swifts sjette album? Er det Swift selv? Eller berømtheder som Kanye West og Katy Perry, der har krydset klinger med Taylor og står for skud på albummets første single, ’Look What You Made Me Do’?

Det er i samme sang, hun slår gamle Taylor ihjel. Den nye Taylor har en mørkere og mere hævngerrig tone. Og dukker Drake op i den musikalske ligning og kapper den sidste rest af navlestreng til Nashville? Svarene på det og sikkert en del mere får vi, når et af efterårets med garanti mest omtalte album udkommer.

Design

Sørens Samling – af glas fra Holmegaard. Glasmuseet Ebeltoft. Åbner 11. nov.

En glasskål af designeren Per Lütken gjorde udslaget, og aarhusianske Søren Seebach måtte overgive sig. 3.500 stykker glas senere er han nu indehaver af en af de mest betydelige samlinger af glas fra Holmegaard Glasværk. Unika, prototyper og brugsglas i alle størrelser og farver fra glasværket, der i dag er lukket.

Pressefoto: Glasmuseet Ebeltoft.

Pressefoto: Glasmuseet Ebeltoft.

Udstillingen på Glasmuseet Ebeltoft folder Søren Seebachs samling ud og viser talrige eksempler på værker fra designere, der igennem tiden har arbejdet med Holmegaard, som var et af vores største glasværker.

Klassisk

Puccini: Pigen fra Vesten. Opera. Operaen. Premiere 10. nov.

Den er ikke Puccinis kendteste opera. ’La Bohème’ og ’Madame Butterfly’ spilles oftere. Men når orkestermusikken er så usædvanligt flot, som den er i ’Pigen fra Vesten’, er der meget at glæde sig til. ’La fanciulla del West’, som operaen hedder på italiensk, gik over en scene første gang i 1910 på Metropolitan-operaen i New York med Caruso som forbryderen Dick Johnson, der vinder den hårdkogte saloonindehaver Minnies hjerte.

Der er whisky i guldjægernes glas, pokerkort på bordene, indianere på sidelinjen og revolvere i bæltehylstrene, og med Ann Petersen i titelpartiet og Johan Reuter som sheriffen ser det lovende ud. Også fordi Det Kongeliges nye, russiske musikchef Alexander Vedernikov hermed dirigerer sin første operaforestilling som chef i Operaen.

Film

Human Flow. Instr.: Ai Weiwei. Biografpremiere 9. nov.

Flygtningekrisen har været akut de senere år, men til alle tider er mennesker forskellige steder på kloden flygtet fra krige og katastrofer.

Den kinesiske kunstner og aktivist Ai Weiwei har fulgt menneskestrømmen på flugt og giver krisen et andet menneskeligt ansigt, end man er vant til. Værdighed er nøgleordet.

Dans

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Elsker dig for evigt. Musikhuset Aarhus. Premiere 7. nov.

Susanne Biers film har i efteråret været udsat for lidt af hvert på Musikhuset Aarhus. Først gjaldt det ’Brødre’ som opera i Kasper Holtens instruktion (4 hjerter), dernæst var det ’Efter brylluppet’ som musical i Peter Langdals iscenesættelse (2 hjerter), og nu handler det så – som sidste og tredje del af Bier-trilogien – om ’Elsker dig for evigt’ som dans i Marie Brolin-Tanis koreografi og med musik af Pernille Rosendahl.

TV

Smilf. HBO Nordic. Kan streames fra 6. nov.

I 2015 debuterede skuespillerinden Frankie Shaw som instruktør med kortfilmen ’SMILF’. Den vandt prisen for bedste kortfilm på det års Sundance-festival, og nu er den grundlaget for en komedieserie, der har hende selv i hovedrollen som Bridgette Bird, en ung enlig mor, der forsøger at få tingene til at hænge sammen under nogle omstændigheder, som ville tvinge de fleste andre i knæ.

Hun spilles af pragtfulde Connie Britton, kendt fra serier som ’Spin City’, ’Friday Night Lights’ og ikke mindst country og western-serien ’Nashville’, hvor hun var den centrale figur, Rayna James, og faktisk sang fremragende. Det gør hun ikke i ’Smilf’, men til gengæld gør hun så meget andet. Frankie Shaw kender nogle fra den smågeniale serie ’Mr. Robot’, hvor hun var en kvindelig hacker. Titlens bogstaver står i øvrigt for ’Single Mom I’d Like to Fuck’, sådan.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden