Ida Davidsen i sit rette element. Uniformeret med en gammel smørekniv i gang med at anrette smørrebrød.
Foto: Mik Eskestad

Ida Davidsen i sit rette element. Uniformeret med en gammel smørekniv i gang med at anrette smørrebrød.

Kultur

Smørrebrødsdronningen fylder rundt: »Det er ikke spor sjovt at blive 80 år«

»Jeg har haft et liv. Et fantastisk liv! Har du læst min bog ’Burgøjser’? Det skulle du tage at gøre. Jeg har ikke en eneste fortrydelse, og jeg mangler ikke noget, ikke andet end et godt helbred!«, lyder det fra dagens fødselar.

Kultur
FOR ABONNENTER

Ida Davidsen er på vej på arbejde, da vi fanger hende på telefonen ved 9-tiden. Hun stod i dag op klokken 6, som hun plejer, og har været ude at gå tur med hunden Dusty i Østre Anlæg på Østerbro. Nu er hun ved at gøre sig klar til at tage sin bil ind til den berømte smørrebrødsrestaurant på Store Kongensgade, der bærer hendes navn.

»Det tager tid. Alt er langsomt, og jeg har altid været et hurtigt menneske. Det irriterer mig«, siger Davidsen, som ikke lyder specielt langsom over en telefonlinje. Hun har en af de stemmer, der er svær at aldersbestemme og lige så godt kunne tilhøre en på 60.

Hvordan føles det at blive 80?

»Det er ikke spor sjovt. Der er ikke noget morsomt ved at blive 80. Der følger så meget dumt med. Slidgigt, der gør, at jeg skal tage en masse piller for at fungere«, siger hun.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce