Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I et interview i 2007 sagde skuespilleren Maria Schneider, at hun følte sig krænket og voldtaget af Bertolucci i forbindelse med filmen 'Sidste tango i Paris'. Dengang gav det ingen særlig genlyd. I dag står vi et andet sted.
Her ses hun i 1972, hvor hun på settet til filmen  forfølges af Marlon Brando.
Foto: AP/AP

I et interview i 2007 sagde skuespilleren Maria Schneider, at hun følte sig krænket og voldtaget af Bertolucci i forbindelse med filmen 'Sidste tango i Paris'. Dengang gav det ingen særlig genlyd. I dag står vi et andet sted. Her ses hun i 1972, hvor hun på settet til filmen forfølges af Marlon Brando.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Camilla Stockmann i brev til fransk skuespiller: I dag ville du ikke være gået i graven som afvigeren, der talte en filmmand imod

MeToo-bevægelsen har skabt en kulturel kontekst til at gribe historier om overgreb og krænkelser og sætte folk til ansvar. Det fortjener kvinder som den afdøde skuespiller Maria Schneider, der stod op mod en stor filmmand, at vide, skriver Camilla Stockmann i denne uges kulturkommentar.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kære Maria Schneider.

Det er nu, det bliver spændende...

Følg de første 100 dage efter valget for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden