Foto: PR
Kultur

Anmelderne jubler: Shoshana Zuboff er et skarpt lys i det digitale mørke

Kultur

Først og fremmest er den uundgåelig. Den ene kritiker efter den anden fremhæver Shoshana Zuboffs hovedværk – læs i øvrigt også dette interview med forfatteren – om overvågningskapitalismen som en bog, man bare må læse, hvis man har den mindste interesse i at forstå den teknologiske udvikling.

The Guardian kalder ligefrem ’The Age of Surveillance Capitalism’, som bogen hedder, »det mest ambitiøse forsøg på at optegne de store linjer« i den digitale udvikling, som milliarder af mennesker oplever konsekvenserne af i disse år.

John Thornhill, der har anmeldt bogen i den britiske avis The Financial Times, er enig. Han beskriver bogen som en vejviser i en forvirrende og uforståelig digital verden.

»Som vi favner i mørket og forsøger at forstå konturerne af vores digitale tidsalder, lyser ’The Age of Surveillance Capitalism’ op som et skarpt lys over, hvordan denne seneste revolution forvandler vores økonomi, politik, samfund – og liv«, skriver han.

I britiske The Times bliver bogen kaldt den digitale generations svar på Karl Marx’ hovedværk ’Das Kapital’.

I The Los Angeles Review of Books bliver Shoshana Zuboff sammenlignet med den franske kapitalismekritiker Thomas Pikety og hans anmelderroste og ekstremt debatskabende bog ’Kapitalen i det 21. århundrede’.

»Bogen udfordrer antagelser, rejser ubehagelige spørgsmål om nutiden og fremtiden og skaber grundlaget for en nødvendig og forsinket debat«, skriver anmelderen Nicolas Carr.

Endelig får Shoshana Zuboff i The Wall Street Journal særlig ros for én meget specifikt ting: at levere en betegnelse, der indkapsler fænomenet og kan hjælpe os med at forstå den teknologiske udvikling.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce