Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: PR
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmelderne jubler: Shoshana Zuboff er et skarpt lys i det digitale mørke

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først og fremmest er den uundgåelig. Den ene kritiker efter den anden fremhæver Shoshana Zuboffs hovedværk – læs i øvrigt også dette interview med forfatteren – om overvågningskapitalismen som en bog, man bare må læse, hvis man har den mindste interesse i at forstå den teknologiske udvikling.

The Guardian kalder ligefrem ’The Age of Surveillance Capitalism’, som bogen hedder, »det mest ambitiøse forsøg på at optegne de store linjer« i den digitale udvikling, som milliarder af mennesker oplever konsekvenserne af i disse år.

John Thornhill, der har anmeldt bogen i den britiske avis The Financial Times, er enig. Han beskriver bogen som en vejviser i en forvirrende og uforståelig digital verden.

»Som vi favner i mørket og forsøger at forstå konturerne af vores digitale tidsalder, lyser ’The Age of Surveillance Capitalism’ op som et skarpt lys over, hvordan denne seneste revolution forvandler vores økonomi, politik, samfund – og liv«, skriver han.

I britiske The Times bliver bogen kaldt den digitale generations svar på Karl Marx’ hovedværk ’Das Kapital’.

I The Los Angeles Review of Books bliver Shoshana Zuboff sammenlignet med den franske kapitalismekritiker Thomas Pikety og hans anmelderroste og ekstremt debatskabende bog ’Kapitalen i det 21. århundrede’.

»Bogen udfordrer antagelser, rejser ubehagelige spørgsmål om nutiden og fremtiden og skaber grundlaget for en nødvendig og forsinket debat«, skriver anmelderen Nicolas Carr.

Endelig får Shoshana Zuboff i The Wall Street Journal særlig ros for én meget specifikt ting: at levere en betegnelse, der indkapsler fænomenet og kan hjælpe os med at forstå den teknologiske udvikling.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden