Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Det er rapperen Ja Rule (til venstre) der løfter sløret for sine planer om endnu en festival. Til højre står medarrangør Billy Macfarland, der i dag har en bedragerisag på halsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På trods af aflysning, sagsanlæg og shitstorm: Rapper planlægger anden udgave af katastrofefestival

Selv om Fyre Festival endte med en aflysning, sagsanlæg og en shitstorm på sociale medier, har en af festivalens arrangører, rapperen Ja Rule, planer om at realisere endnu en festival.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det endte i en regulær katastrofe, da den hypede Fyre Festival i april 2017 løb af stablen på Bahamas. Hvad der var markedsført som en eksklusiv festival med kendisser og Instagram-modeller, endte med ingen toiletter, mangel på mad, og de store villaer, gæsterne var lovet, viste sig at være nødhjælpstelte.

Musikerne aflyste koncerter, medarbejderne blev aldrig betalt, og efter kun en dag måtte arrangørerne trække stikket. Det har indtil videre resulteret i et sagsanlæg på 2,8 millioner dollar (cirka 18,5 millioner kroner) og en anholdelse af festivalens bagmand, Billy Mcfarland.

Alligevel har en anden af festivalens hovedarrangører, den amerikanske rapper Ja Rule, angiveligt planer om at realisere Fyre Festival version 2.0. Det fortæller han til mediet TMZ.

»Midt i al kaosset findes der muligheder. Det (Fyre Festival, red.) er den mest ikoniske festival, der aldrig har eksisteret. Jeg har planer om at skabe endnu en ikonisk festival, men det har du ikke fra mig«, siger Ja Rule med det borgerlige navn Jeffrey Atkins.

En dyr festival

Festivalen blev lanceret som en elitær og eksklusiv festival med billetpriser på op til 12.000 dollar (omkring 79.000 kroner). Men på grund af den manglende logistikomtanke endte tusindvis af gæster med at være strandet på Bahamas i flere dage, indtil fly og skibe kunne fragte dem alle tilbage til fastlandet.

Op til festivalen havde nogle af verdens førende modeller og influencers mod betaling promoveret festivalen på diverse sociale medier, hvilket betød, at de 6000 billetter blev udsolgt på kort tid.

Men da det gik op for gæsterne, at festivalen ikke var, hvad den lovede, brugte de sociale medier mod festivalen selv, og snart fik hele verden øjnene op for de ringe omgivelser, den sølle mad og den manglende transport.

For nylig udkom to dokumentarer om Fyre Festival, der sætter lys på de mange ting, der gik galt i forbindelse med festivalen. Begge dokumentarer er blevet seersucceser og har skabt fornyet opmærksomhed omkring episoden.

Ja Rule fortæller, at han endnu ikke har set dokumentarerne, men at han skammer sig over festivalens udfald.

»Jeg synes ikke, det er sjovt, jeg synes, det er hjerteskærende. Det var noget, jeg ønskede skulle være specielt og fantastisk, men sådan gik det ikke«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden