0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er historien om Danmarks største virksomhed: Det hele begyndte med smagen af sødt tis

Kan man tjene penge på menneskers ulykke og slippe af sted med det? Ja, i den grad. Ny bog om Novo Nordisk tegner et fremragende portræt af Danmarks suverænt største virksomhed.

Stine Tidsvilde
Arkivfoto: Stine Tidsvilde
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Marie Krogh ville ikke have, at andre skulle vide det. Kun hendes mand, August, måtte vide det. For Marie, der selv var læge og forsker, ville ikke reduceres til en sygdom. Og da slet ikke til en sygdom, hun i 1920 ikke kunne kureres for. Samme år havde hun som 46-årig diagnosticeret sig selv med sukkersyge, hendes urin var sød, der var ingen vej tilbage.​​

For ægteparret Marie og August Krogh blev denne diagnose i stedet begyndelsen på en personlig og forskningsmæssig kamp for at finde en kur mod den frygtede sukkersyge. En sådan fandt de aldrig, ja en sådan findes fortsat ikke, men der skulle kun gå ganske kort tid, før et hold forskere i Canada fandt frem til en behandling, som kunne lindre symptomerne for mennesker med mangel på insulin.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.