0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eva Eistrup glæder sig til Priden: Der er faktisk samfundskritisk visdom i al det »bøsse, drag og gejl«, som man siger på piakjærgaardsk

I 1973 var det forbudt for mænd at danse med hinanden offentligt. 17. august, når der er Copenhagen Pride, vil der være kys og nøgenhed og assless chaps for alle pengene. Men i ligestillingsforegangslandet Danmark er vi ikke færdige med ubehaget ved eksplicit homoseksualitet, skriver Eva Eistrup i denne kommentar.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lige om hjørnet venter Copenhagen Pride. Lørdag 17. august kulminerer stoltheden med paraden, hvor det går det løs med glimmerkonfetti, assless chaps og kommerciel pinkwashing, når den samlede banksektor og big pharma skal ud og kradse profitabel progressiv karma til sig blandt drag queens og dykes on bikes. Der vil uden tvivl igen i år være en diskussion af denne alliance mellem politisk rettighedskamp og profitorienteret kulturnasseri.

Men den diskussion vil jeg overlade til andre mindre letkøbte typer, der ikke glemmer al deres Marx, når Jette nede fra hr i Nykredit stoltserer forbi på ruten i den cremantbrandert, vi er mindst to om. Jeg er mere interesseret i lakken og læderet, de numseløse bukser, de glinsende kroppe og de følelser, de vækker. Koblingen mellem Priden og sex.

Sex er en del af homokulturens dna af masser af gode historiske og praktiske grunde. Helt centralt er det selvfølgelig, at en skamfri performance af det seksuelle er blevet definerende, fordi det seksuelle er selve det, homofobien udskammer.

Men dette offentlige strutteri, fornemmer jeg, udgør stadig en kilde til undren og følelser. Hvad skal det til for, spørger den allestedsnærværende heteroseksualitet, der ikke kan se sin egen lumre skov for bare træer. For at opsummere følelsen på piakjærsgaardsk: »Alt for meget bøsse, drag og gejl«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce