0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De reklamerer for tøj, makeup og fitnessgrej på Instagram: Men halvdelen af influencerne snyder og bruger falske følgere

Global undersøgelse af influencere viser, at 57 procent snyder med deres følgertal på Instagram, så de kan kræve flere penge for at reklamere for virksomheder. Tendensen er den samme herhjemme. DI kalder det »rigtigt skidt«, mens influencerne mener, at virksomhederne er medskyldige.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Tilbage i 2015 var en ung dansk kvinde så småt ved at etablere sig som influencer. Blandt andet gennem en række personlige blogindlæg, hvor hun fortalte om sin kamp med sit udseende, sin manglende selvtillid, og hvordan hun var kommet videre. Det fik mange til at følge hende. Det betød også, at flere virksomheder og brands så muligheden for at bruge hendes instagramkonto til at reklamere over for de piger, der var begyndt at lytte og stole på hende.

Hun fik et samarbejde op at stå med en tøjbutik på internettet, hvor hun gav rabatkoder til sine følgere. Hun fik smarte armbåndsure, juice og helseprodukter. Hun begyndte også at få decideret løn for at reklamere for forskellige brands. Alt sammen noget, der talte ind i hendes egen fortælling om, hvordan hun havde udviklet sig som menneske.

I 2016 valgte hendes daværende manager at booste hendes følgertal på Instagram. For følgertallet er med til at bestemme størrelsen på den løn, som influencerne kan tage fra virksomhederne. Jo flere følgere, jo bredere kommer en reklame ud, og jo mere kan influenceren kræve.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts