Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Tirsdag gik en ny streamingtjeneste for podcasts i luften. Ambitionen er 250.000 danske abonnenter. Nu får Podimo kritik for at bringe podcasts fra et andet medie uden tilladelse.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Et klart brud på ophavsretten«: Nyt medie med store ambitioner bringer Jyllands-Postens podcasts uden tilladelse

Der er sket en fejl, siger Podimos direktør Morten Strunge. Han beklager, at Jyllands-Postens podcast i to dage var at finde på streamingtjenesten.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er med den erklærede ambition om at blive podcastens svar på Netflix, at Podimo i denne uge er gået i luften.

Platformen producerer selv podcasts med kendte navne som Casper Christensen og Hella Joof, men samler også allerede etablerede og kendte podcasts fra Radio24syv, DR, BT og Jyllands-Posten.

Men nu har Podimo valgt at fjerne alle podcasts fra Jyllands-Posten. Platformen havde nemlig slet ikke fået tilladelse af avisen til at bringe dens podcasts, skriver Mediawatch.

Jyllands-Postens administrerende redaktør, Viggo Lepoutre Ravn, kalder det »et klart brud på ophavsretten«.

»Podimo er en dansk platform, som skal ramme et dansk publikum, og som vi på nogle planer konkurrerer med. Derfor skal der selvfølgelig også foreligge en aftale omkring brug af vores indhold«, siger Viggo Lepoutre Ravn til MediaWatch.

Podimos direktør, it-værksætteren Morten Strunge, siger, at der er sket en fejl, og han beklager, at Jyllands-Postens podcasts i to dage var at finde på platformen.

Podimo har lavet aftaler med en stribe medier, heriblandt DR og Radio24syv, om at bringe deres podcasts på platformen, men Podimo har ikke en aftale med JP/Politikens Hus, som bl.a. ejer Jyllands-Posten og Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden