Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Tilbage i 2013 udgav Yahya Hassan sin første digtsamling, som blev den hidtil bedst sælgende debutdigtsamling i Danmark.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yahya Hassans nyeste digtsamling bliver flået ned fra hylderne

Forlagschef på Gyldendal, Simon Pasternak, forventer dog ikke, at anden digtsamling slår rekorderne fra den første.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yahya Hassans anden digtsamling ’Yahya Hassan 2’, som udkom i diverse butikker og boghandlere i fredags, blev taget godt imod. Rigtig godt imod.

Flere boghandlere måtte mandag melde udsolgt af den anmelderroste bog, da hylderne over weekenden blev tømt for den nye digtsamling.

Forlagschef på Gyldendal og redaktør af begge af Yahya Hassans digtsamlinger, Simon Pasternak, fortæller, at forlaget i første omgang trykte 25.000 eksemplarer af digtsamlingen. De har efter blot få dage igangsat tryk på yderligere 10.000 styks. Pasternak fortæller, at forlaget ikke har overblik over, hvor mange tryk de forventer at lave, og tilføjer:

»Salget har været eksplosivt og ekstremt hurtigt, derfor er det også svært at sige, hvor længe det varer ved«.

Hassan høster salg

Inden for de sidste fem-ti år har Simon Pasternak oplevet, at der er en langt større interesse for lyrik, især hos de unge. Han forklarer:

»Vi har faktisk nogle digtere, ud over Yahya Hassan, som sælger helt utrolig godt. Digtere som Jørgen Leth, Olga Ravn, Theis Ørntoft eller Caspar Eric sælger mere og mere«.

Det er dog Yahya Hassan, som især brillerer med salgstallene.

»Når man trykker en digtsamling på 25.000 styks i første omgang, som ellers ofte kun bliver trykt i 500-1.000 eksemplarer, så forventer vi jo ret meget af salget«, siger Simon Pasternak om digtsamlingen ’Yahya Hassan 2’.

»Jeg tror dog ikke, han slår rekorderne fra den første digtsamling, men hvis der er nogle, som kan, så er det da Yahya Hassan. Det ville være for vildt, hvis det skete«, siger forlagschefen videre.

Politikens Boghandel ved Rådhuspladsen i København havde i blinde købt 150 eksemplarer, da Gyldendal havde valgt at holde både forfatter og titel hemmelig, indtil tidspunktet for officiel publicering.

Da Politikens Boghandel blev oplyst om forfatter og titel på den bog, de havde forudbestilt, bestilte de straks 50 nye.

Salget af digtsamlingen går ekstremt godt, og bogen sælger fem gange så hurtigt som en bestseller, oplyser Politikens Boghandel til Politiken. Boghandlen forventer at skulle købe flere bøger hjem løbende.

Den første digtsamling ’Yahya Hassan’ blev udgivet tilbage i 2013, hvor samlingen i første omgang blev trykt i 800 eksemplarer hos Gyldendal. Den endte med at sælge over 120.000 eksemplarer.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden